Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Γρίφος: Γιατί όλοι μιλάνε για τα Rubik’s Cakes;

0     

Γρίφος: Γιατί όλοι μιλάνε για τα Rubik’s Cakes;

 

Η πλειονότητα τον έμαθε ως τον δημιουργό του πιο γλυκού Κύβου του Ρούμπικ! Ο ίδιος είναι ήδη διάσημος για τα αναγεννησιακά χρώματα που χρησιμοποιεί ζωγραφίζοντας κυριολεκτικά στην κουζίνα του. Κυρίες και κύριοι, ο μεσιέ Σεντρίκ Γκρολέ!
Μικροί κύβοι από φιστίκι, λεμόνι και φουντούκι, τοποθετημένοι σε ορόφους που αναπαριστούν το puzzle που συνέλαβε ο Ernő Rubik, σε μορφή όπως σίγουρα δεν την είχε φανταστεί: σε Rubik’s Cakes!

Το κυβιστικό αυτό γλυκό δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη Σεντρίκ Γκρολέ, ο οποίος δημιουργεί για λογαριασμό του πολυτελούς εστιατορίου Meurice- ναι, εκεί όπου επίσης μεγαλουργεί ο σεφ Alain Ducasse!

 

Για το Instagram, ξεκάθαρα ο Κύβος ερρίφθη, ή άλλον το εντελώς αντίθετο: αναρτάται συνεχώς από τον πατισιέρ λαμβάνοντας άπειρα likes.

Όχι ότι αυτό θα αφορά και πολύ τον Γκρολέ, που έχει ψηφιστεί ο καλύτερος ζαχαροπλάστης για το 2015 και το 2016 και είναι περιζήτητος σε όλον τον κόσμο.

Εμείς είμαστε σίγουρα followers του- ας γευτούμε τουλάχιστον με τα μάτια αυτά τα χρωματιστά δημιουργήματα της Τέχνης του!

 

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη