Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο.

Το φιστικοβούτυρο έχει βρει προσφάτως έναν αντίπαλο στην αμερικανική διατροφή, από την οποία ξεκινούν πολλές νέες τάσεις για να κατακτήσουν το δυτικό κόσμο. Ο λόγος για το ταχίνι, τη γνωστή μας πάστα από σουσάμι, που στην ελληνική κουζίνα γνωρίζει μεγάλες δόξες στη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας.

Γιατί όμως το ταχίνι, ένα υλικό αντιπροσωπευτικό της ανατολίτικης κουζίνας, γνωρίζει διάδοση πλέον και στο λεγόμενο δυτικό κόσμο; Για τα υγιεινά οφέλη που παρουσιάζει, ιδιαίτερα το ταχίνι ολικής άλεσης (μεταξύ άλλων, είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά αλλά και σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας), αλλά και για τις πολλαπλές χρήσεις του στην κουζίνα.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το ταχίνι κυρίως ως υλικό επάλειψης στο ψωμί, συχνά σε συνδυασμό με μέλι, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βρει άπειρες εφαρμογές σε γλυκές και αλμυρές συνταγές: Για παράδειγμα στο χαλβά, σε cookies και σε κέικ, αλλά και στο χούμους, στα φαλάφελ, σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε διάφορες σάλτσες για κρέας και ψάρι. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο, ως λιπαρή ουσία, σε όσπρια, λαδερά και σε άλλα πιάτα σε περιόδους νηστείας.

Μη διστάσεις λοιπόν να πειραματιστείς με το ταχίνι σε διάφορες χρήσεις, αλλά με μέτρο στην ποσότητα, γιατί είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θερμίδες.

empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Η γαστρονομική έκθεση «Ελλάδος γεύση» συνεχίζεται

Έχει ξεκινήσει από τις 18 και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλοντας τη γαστρονομία των περιοχών τους.
empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

Καφές από μανιτάρια: η νέα τρέλα

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Οι «Γεύσεις του Κόσμου» της 3αλφα μας ταξιδεύουν στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με εξωτικά Live Cooking Events!

Το πιο συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων με πρωταγωνιστή τα 3αλφα ρύζια της σειράς «Γεύσεις του Κόσμου» ξεκινάει στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
empty alt

Τα MISKO Ολικής Άλεσης αγκαλιάζουν τις ενέργειες για την ισορροπημένη διατροφή!

Επιβιβάστηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στο Magic Diabetes Bus αλλά και έδωσαν δυναμικό παρών στη Διημερίδα «Ημέρες Διαβήτη 2019», στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.
empty alt

Τέσσερα κορυφαία βραβεία για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με τους ανθρώπους μας και τους πελάτες μας, προσφέρουμε στην Κοινωνία και το Περιβάλλον! Να δίνεις τις ευκαιρίες στους ανθρώπους σου να γίνονται καλύτεροι.
Back To Top