Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια. Μπορεί να το βρει κάποιος στο East London Juice Company στο Λονδίνο, όπου ο latte φτιάχνεται από τοπικά μανιτάρια τα οποία περισυλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, και σπιτικό vegan γάλα φτιαγμένο από αμύγδαλα Ισπανίας.

Ο καφές από μανιτάρια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα. Η ιδιοκτήτρια του East London Juice Company και δημιουργός του, Charisse Baker, περιγράφει την εμπειρία της απόλαυσής του ως εξής: «Στο τέλος νιώθεις λίγο περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη ζωή στην πόλη».

Η ίδια αποφάσισε να λανσάρει αυτό το ρόφημα όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά στον Καναδά, σερβιρισμένο από έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο (φαίνεται πως έχει μάγους και στον Καναδά). Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία βοηθώντας μας να παραμένουμε σε εγρήγορση και γι’ αυτό θεωρούνται από κάποιους ως ένας άξιος ανταγωνιστής του καφέ.

Μια παρόμοια ιδέα συναντάμε και σε ένα άλλο σημείο του Λονδίνου, το Curators Coffee, όπου μπορεί κάποιος να σερβιριστεί τον εσπρέσο του με λίγο κονσομέ μανιταριών στο πλάι, αφού θεωρείται ότι το ουμάμι του μύκητα εντείνει τη γεύση του καφέ. Η ιδιοκτήτρια του cafe σχολιάζει: «Δεν χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα καφέ με μανιτάρια αλλά περιστασιακά μπορεί να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σου και να σε κάνει να γευτείς τον καθημερινό σου καφέ με διαφορετικό τρόπο».

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Το fidget spinner στην υπηρεσία της γαστρονομίας

Θα τα βρεις στα χέρια σχεδόν όλων των παιδιών (και πολλών ενηλίκων για να είμαστε ειλικρινείς…) που κάνουν πλέον διαγωνισμό ποιο θα έχει τα πιο πολλά.
empty alt

Η παγωτοποιία που κατηγορείται ως «βλάσφημη»

Μια καναδική παγωτοποιία έχει κατηγορηθεί ως «βλάσφημη» από χιλιάδες πιστούς στο διαδίκτυο, λόγω του ονόματός της. Η Sweet Jesus (ένα λογοπαίγνιο που θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Χριστούλη μου!»), ονομάστηκε έτσι από την αγγλική φράση που χρησιμοποιείται συστηματικά στην καθομιλουμένη...
empty alt

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.
empty alt

Τώρα κυκλοφορεί και ροζέ βότκα!

Ενώ το ροζέ κρασί φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη γενιά των Μιλένιαλς, μόλις έκανε την εμφάνισή του και ένα ακόμα ποτό στο πιο «θηλυκό» και ρομαντικό χρώμα: η ροζέ βότκα.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος & ΣΜΟΕ. Μια αποκλειστική συνεργασία που φέρνει κορυφαία κρασιά από μικρά ελληνικά οινοποιεία, για μεγάλες απολαύσεις!

Η Ελλάδα είναι μια μικρή σε μέγεθος χώρα, που κρύβει όμως μεγάλη ομορφιά, το μέτρο και την αρμονία.
empty alt

Αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε την pizza μετα…μουσικής!

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.  Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θα το ζήσουμε! Οι νέες καταστάσεις έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μας αλλά και κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως τις μουσικές σκηνές, τις συναυλίες, τους κινηματογράφους.
Back To Top