Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια. Μπορεί να το βρει κάποιος στο East London Juice Company στο Λονδίνο, όπου ο latte φτιάχνεται από τοπικά μανιτάρια τα οποία περισυλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, και σπιτικό vegan γάλα φτιαγμένο από αμύγδαλα Ισπανίας.

Ο καφές από μανιτάρια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα. Η ιδιοκτήτρια του East London Juice Company και δημιουργός του, Charisse Baker, περιγράφει την εμπειρία της απόλαυσής του ως εξής: «Στο τέλος νιώθεις λίγο περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη ζωή στην πόλη».

Η ίδια αποφάσισε να λανσάρει αυτό το ρόφημα όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά στον Καναδά, σερβιρισμένο από έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο (φαίνεται πως έχει μάγους και στον Καναδά). Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία βοηθώντας μας να παραμένουμε σε εγρήγορση και γι’ αυτό θεωρούνται από κάποιους ως ένας άξιος ανταγωνιστής του καφέ.

Μια παρόμοια ιδέα συναντάμε και σε ένα άλλο σημείο του Λονδίνου, το Curators Coffee, όπου μπορεί κάποιος να σερβιριστεί τον εσπρέσο του με λίγο κονσομέ μανιταριών στο πλάι, αφού θεωρείται ότι το ουμάμι του μύκητα εντείνει τη γεύση του καφέ. Η ιδιοκτήτρια του cafe σχολιάζει: «Δεν χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα καφέ με μανιτάρια αλλά περιστασιακά μπορεί να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σου και να σε κάνει να γευτείς τον καθημερινό σου καφέ με διαφορετικό τρόπο».

empty alt

Ο Έκτορας Μποτρίνι κατέκτησε και πάλι το χρυσό

Ο σκούφος αποτελεί το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν ενός σεφ. Αν είσαι ο Έκτορας Μποτρίνι, οι σκούφοι είναι ατελείωτοι και μάλιστα φτιαγμένοι από χρυσάφι.
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Spaghetti donuts: Τα νέα αγαπημένα των food bloggers

Λίγο τα social media, λίγο η κρίση, οι εστιάτορες ανά τον κόσμο στίβουν το κεφάλι τους για να βρουν πρωτότυπες ιδέες και να προσελκύσουν πελατεία.
empty alt

Αποκλειστικό: Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ο Έκτορας Μποτρίνι για το δείπνο Τσίπρα -Τζεντιλόνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας.
empty alt

Είναι λάθος η αποφυγή της γλουτένης;

Σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, οι άνθρωποι που αποφεύγουν τη γλουτένη, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ η κατανάλωση περισσότερης γλουτένης μειώνει αυτό τον κίνδυνο.
empty alt

Παρουσιάστηκε ο νέος Οδηγός MICHELIN Main Cities of Europe 2019

Η Michelin, με μεγάλη χαρά, παρουσίασε στη Βιέννη τον Οδηγό MICHELIN Main Cities of Europe 2019. Στη φετινή έκδοση του Οδηγού, συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά η Ισλανδία και η Κροατία.
empty alt

Αυτό το καλοκαίρι απολαμβάνουμε την pizza μετα…μουσικής!

Ξέρουμε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.  Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θα το ζήσουμε! Οι νέες καταστάσεις έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα μας αλλά και κάποιες από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως τις μουσικές σκηνές, τις συναυλίες, τους κινηματογράφους.
empty alt

Η Ροδουλα δυναμώνει την συνεργασία της με τον ΑΒ

Η εταιρεία Ροδούλα με πάνω από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της ζύμης και του γλυκού προμηθεύοντας καταστήματα εστίασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύει την παρουυσία της τα τελευταία 4 χρονιά και στο κομμάτι του Supermarket.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top