Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια.

Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει «προσαρμογόνα» ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια. Μπορεί να το βρει κάποιος στο East London Juice Company στο Λονδίνο, όπου ο latte φτιάχνεται από τοπικά μανιτάρια τα οποία περισυλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, και σπιτικό vegan γάλα φτιαγμένο από αμύγδαλα Ισπανίας.

Ο καφές από μανιτάρια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα. Η ιδιοκτήτρια του East London Juice Company και δημιουργός του, Charisse Baker, περιγράφει την εμπειρία της απόλαυσής του ως εξής: «Στο τέλος νιώθεις λίγο περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη ζωή στην πόλη».

Η ίδια αποφάσισε να λανσάρει αυτό το ρόφημα όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά στον Καναδά, σερβιρισμένο από έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο (φαίνεται πως έχει μάγους και στον Καναδά). Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία βοηθώντας μας να παραμένουμε σε εγρήγορση και γι’ αυτό θεωρούνται από κάποιους ως ένας άξιος ανταγωνιστής του καφέ.

Μια παρόμοια ιδέα συναντάμε και σε ένα άλλο σημείο του Λονδίνου, το Curators Coffee, όπου μπορεί κάποιος να σερβιριστεί τον εσπρέσο του με λίγο κονσομέ μανιταριών στο πλάι, αφού θεωρείται ότι το ουμάμι του μύκητα εντείνει τη γεύση του καφέ. Η ιδιοκτήτρια του cafe σχολιάζει: «Δεν χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα καφέ με μανιτάρια αλλά περιστασιακά μπορεί να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σου και να σε κάνει να γευτείς τον καθημερινό σου καφέ με διαφορετικό τρόπο».

empty alt

Η 24η Μαΐου είναι αφιερωμένη στο λατρεμένο Bánh mì

Αυτό το σάντουιτς θέλεις να το δοκιμάσεις. Πώς το ξέρω; Μα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαστρονομικά trends διεθνώς.
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

«Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας»

Έχεις διαβάσει άρθρα, έχεις ακούσει ειδικούς, έχεις ίσως ζήσει μια εμπειρία διατροφικής διαταραχής. Έχεις όμως δει ποτέ ένα θεατρικό έργο που να πραγματεύεται αυτό το φλέγον ζήτημα; Το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» της Έρσης Νιαώτη ανεβαίνει από τον Θεατρικό […]
empty alt

Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους

Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς.
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Τα γλυκά της είναι τόσο όμορφα, που μόλις με 35 posts ξεπέρασε τους 100.000 followers

Αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στο κινητό της, γιατί η μπαταρία της τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Ο λόγος για τη Lauren Ko, δημιουργό του λογαριασμού Lokokitchen στο Instagram, που στα 35 posts της είχε ξεπεράσει ήδη τους 100.000 followers! Και όχι τυχαία, γιατί τα γλυκά της, που […]
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
Back To Top