Μια καινούρια τεχνική, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) με τη χρήση νανοτεχνολογίας, διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολλές εβδομάδες.


Μια καινούρια τεχνική, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST) με τη χρήση νανοτεχνολογίας, διατηρεί τα φρούτα φρέσκα για πολλές εβδομάδες. Αρκεί να ψεκάσουμε την επιφάνειά τους με ένα σπρέι, για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους στον ένα μήνα ή και περισσότερο.

Η μέθοδος επιστρατεύει πολυφαινόλες φυτικής προέλευσης, μη τοξικές ουσίες με αντιβακτηριακές, επιπλέον, ιδιότητες. Χάρη σε αυτήν, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, τα μανταρίνια παρέμειναν ασφαλή προς κατανάλωση μετά από 28 ημέρες στους 25 βαθμούς Κελσίου (ενώ τα «συμβατικά» φρούτα σε ποσοστό 27% είχαν χαλάσει).

Σε ένα άλλο πείραμα, που έγινε σε φράουλες, τα φρούτα μετά από 58 ώρες παρέμεναν σε καλή κατάσταση, ενώ μόλις των 6% των «συμβατικών» δεν είχαν σαπίσει.

Το σπρέι κρίθηκε ασφαλές προς κατανάλωση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ωστόσο δεν έλειψαν οι αντιδράσεις στα social media.

Για παράδειγμα η δημοσιογράφος Joanna Blythman έγραψε στο Twitter: «Αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόμαστε: νανο-σπρέι που επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων. Έξυπνη έρευνα/ανόητοι στόχοι».

Ενώ ένας άλλος χρήστης του μέσου σχολίασε: «Ένας ακόμα τρόπος να πλασάρουμε μπαγιάτικο φαγητό σαν φρέσκο. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ευτυχώς που έβαλα στην κατάψυξη κάποιες από τις δικής μου καλλιέργειας φράουλες».

empty alt

Έρχεται η ιδανική μπίρα για τους φαν του Game of Thrones

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα επεισόδιο Game of Thrones παρέα με την αγαπημένη σου μπίρα; Ίσως ένα επεισόδιο Game of Thrones παρέα με μια νέα μπίρα που ονομάζεται Winter is Here.
empty alt

Έφτιαξαν ρεπλίκα της Beyonce από.. τυρί

Όταν η διάσημη τραγουδίστρια ανακοίνωσε τη δίδυμη εγκυμοσύνη της τον Φεβρουάριο με μερικές ομολογουμένως εξαίσιες φωτογραφίες, το νέο έκανε τον γύρο του κόσμου σε λίγες μόνο ώρες.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla.
empty alt

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.
empty alt

Γιατί «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ»;

Γιατί τα ζυμαρικά MISKO είναι πάντα εδώ για να μας προσφέρουν καθημερινές στιγμές απόλαυσης, γεμίζοντάς μας χαρά με την εξαιρετική τους γεύση και τη μοναδική, διαχρονική τους ποιότητα.
Back To Top