Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ο Έκτορας Μποτρίνι κατέκτησε και πάλι το χρυσό

0     

Ο Έκτορας Μποτρίνι κατέκτησε και πάλι το χρυσό

Ο σκούφος αποτελεί το κατεξοχήν σήμα κατατεθέν ενός σεφ. Αν είσαι ο Έκτορας Μποτρίνι, οι σκούφοι είναι ατελείωτοι και μάλιστα φτιαγμένοι από χρυσάφι. Ο καταξιωμένος σεφ, προσέθεσε στη πολύτιμη συλλογή του άλλη μια σημαντική διάκριση, που αποδεικνύει ότι η διατήρηση στην κορυφή επιτυγχάνεται με σκληρή δουλειά, με ταλέντο και μεράκι και με τα καλύτερα των υλικών.
Το περιοδικό Αθηνόραμα, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού επιβράβευσης της ελληνικής κουζίνας, βράβευσε με Χρυσούς Σκούφους τα δυο εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, σε Αθήνα και Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, το Etrusco στην Κέρκυρα έλαβε δυο Χρυσούς Σκούφους που στην κλίμακα βαθμολογίας αυτό μεταφράζεται ως «Εξαιρετικό» με κορυφαίο πιάτο τα Γλυκάδια με αντιθέσεις από κερκυραϊκό σαβόρο. Έναν Χρυσό Σκούφο έλαβε και το Botrini’s στην Αθήνα, με κορυφαίο πιάτο το Συκώτι χήνας, ξιφίας, μαρμελάδα πράσινης ντομάτας και φύκια.

Η λίστα με τους νικητές περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εστιατόρια Funky Gourmet, Σπονδή, Vroulko, Bill & Coo, Matsuhisa Athens, Squirrel, Treehouse, Tudor Hall, Water Restaurant και Patio.