Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη. Από την άλλη, δυσκολευόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι αντίστοιχο χωρίς να γίνει άνοστο, ενώ συνεχώς δοκιμάζουμε νέες συνταγές. Η μάχη εντείνεται τις «δύσκολες» εποχές, λίγο πριν από τις γιορτές, ή το καλοκαίρι, ενώ συνήθως «νικάμε» τις πρώτες μέρες, για να τα παρατήσουμε λίγο αργότερα.

Υπάρχει λύση; Η Candy λέει ναι, και σου την προσφέρει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, καθώς ήδη κυκλοφορούν στην αγορά οι νέοι εντοιχιζόμενοι φούρνοι της, Smart Steam, που προσφέρουν εκτός από όλες τις κλασικές λειτουργίες -αέρα, γκριλ, θέρμανση- και μαγείρεμα με υποβοήθηση ατμού.

Έτσι μπορούμε να μαγειρέψουμε ό,τι θέλουμε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το κρέας με τον ατμό παραμένει ζουμερό, χωρίς τη «στεγνή» εξωτερική υφή, ενώ οι ζύμες φουσκώνουν καλύτερα. Και βέβαια ο ατμός μπορεί να συνδυαστεί με τη λειτουργία γκριλ ή το θερμό αέρα, πετυχαίνοντας ιδιαίτερες φυσικές γεύσεις.

Κουμπί «Steam»: Υγεία με ένα πάτημα

Οι νέοι φούρνοι Smart Steam με υποβοήθηση ατμού της Candy είναι ότι πιο απλό στη λειτουργία τους. Απλώς ρίχνουμε λίγο νερό (300 ml) στην ειδικά σχεδιασμένη κοιλότητα του φούρνου, διαλέγουμε το πρόγραμμα μαγειρέματος με ατμό που θέλουμε και πατάμε το κουμπί «Steam».

Τι μας προσφέρει όμως αυτό το κουμπί;

• Λαχανικά που ψήνονται χωρίς να χάνουν το χρώμα και το φυσικό άρωμα τους, παραμένοντας φρέσκα στην όψη.

• Πολύ σημαντικό για τη υγεία μας: Τα λαχανικά που ψήνονται στον ατμό διατηρούν 20% περισσότερο φολικό οξύ και γενικότερα 10% περισσότερες βιταμίνες Β από ό,τι στο βράσιμο. Αυτό είναι μια βασική διαφορά του ψησίματος στον ατμό, που βοηθά στη διατήρηση περισσότερων αντιοξειδωτικών συστατικών.

Ψάρι και κρέας τρυφερό, που λιώνει στο στόμα. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε τον ατμό με γκριλ μπορεί να έχουμε μαλακή υφή στο εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό για ακόμη καλύτερη γεύση.

Ζύμες που φουσκώνουν ακόμη περισσότερο και παραμένουν αφράτες. Έτσι ψωμί, πίτες και γλυκά γίνονται πιο νόστιμα και εντυπωσιακά.

Μαγείρεμα χωρίς λάδι και άλλα λιπαρά. Δεν χρειάζεται πλέον το φαγητό μας να λούζεται με λάδι για να μαγειρευτεί.

Φούρνος καθαρός με λίγο νερό

Οι νέοι φούρνοι της Candy εκμεταλλεύονται τη λειτουργία του ατμού και για τον εύκολο, γρήγορο και οικολογικό καθαρισμό τους. Το σύστημα καθαρισμού με υδρατμούς ονομάζεται Aquactiva και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε, διατηρώντας έτσι την συσκευή μας σε άριστη κατάσταση. Απλώς βάζουμε ένα ποτήρι αποσταγμένο νερό στην ειδική εσοχή του φούρνου και τον θερμαίνουμε για 30 λεπτά στους 90 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια καθαρίζουμε με ένα πανί, κρατώντας τον αστραφτερό για πολλά χρόνια!

Δύο μοντέλα για όλους

Οι νέοι φούρνοι της Candy, Smart Steam, δεν διαθέτουν μόνο υποβοήθηση ατμού. Προσφέρουν όλα τα προγράμματα ψησίματος που ζητάμε, δηλαδή πάνω-κάτω θέρμανση, αέρα και γκριλ, αλλά και ειδικό πρόγραμμα για παρασκευή πίτσας.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα κομψοί, έχουν ψηφιακή οθόνη αφής, μεγάλη χωρητικότητα 70 λίτρων, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή – ενεργειακής κατηγορίας Α.

Και βέβαια οι τιμές τους, παρά τα όσα προσφέρουν, παραμένουν προσιτές. Έτσι, αν αναζητάς φούρνο, ζήτησε να δεις τα νέα μοντέλα της Candy που κάνουν τα πάντα ατμό -εκτός από τα χρήματά σου!

• FCPS 815 XL: Με 4 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €489.
• FCPS 615 XL: Με 3 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €429.

empty alt

Τα ένοχα λάιτ αναψυκτικά

Ούτε τα λάιτ αναψυκτικά είναι αθώα. Αυτό υποστήρηξαν με δημοσίευσή τους στην Ευρωπαική Επιθεώρηση Ενδοκρινολοφίας (EJE) πριν από λίγες μέρες επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία.
empty alt

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει!

Το 1ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο είχε γίνει talk of the town, με πάνω από 40.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και κέρδισε επάξια μια θέση στα βασικά φεστιβάλ της πόλης μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο ρεύμα υπέρ του street food! Φέτος, το […]
empty alt

Αυτό το παγωτό είναι φτιαγμένο από…σκουπίδια!

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυτικός κόσμος είναι οι απίστευτες ποσότητες φαγητού που μπορεί να καταναλωθεί αλλά καταλήγει στα σκουπίδια γιατί δεν έχει ωραία εμφάνιση, γιατί πέρασε η ημερομηνία λήξης, κλπ.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Το πρώτο αυτοματοποιημένο μπεργκεράδικο στις ΗΠΑ έχει ελληνική υπογραφή

Φαντάσου το μπέργκερ σου να σου το ετοιμάζει όχι υπάλληλος αλλά ένα μεγάλο ρομπότ. Αυτό το σενάριο γίνεται πραγματικότητα στο πρώτο μπεργκεράδικο με αυτόματο μηχάνημα παρασκευής μπέργκερ, που θα λειτουργεί επίσημα από το Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.
empty alt

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.
empty alt

Κάθε μέρα δώρα από τη Misko. O μεγάλος νικητής του Smart fortwo!

Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα εδώ και 92 χρόνια, προσφέρει «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ» αλλά και ΔΩΡΑ! Ο απολαυστικός διαγωνισμός «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΩΡΑ», που έτρεξε μέσα από τις ειδικές συσκευασίες στα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, […]
Back To Top