Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη. Από την άλλη, δυσκολευόμαστε να μαγειρέψουμε κάτι αντίστοιχο χωρίς να γίνει άνοστο, ενώ συνεχώς δοκιμάζουμε νέες συνταγές. Η μάχη εντείνεται τις «δύσκολες» εποχές, λίγο πριν από τις γιορτές, ή το καλοκαίρι, ενώ συνήθως «νικάμε» τις πρώτες μέρες, για να τα παρατήσουμε λίγο αργότερα.

Υπάρχει λύση; Η Candy λέει ναι, και σου την προσφέρει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, καθώς ήδη κυκλοφορούν στην αγορά οι νέοι εντοιχιζόμενοι φούρνοι της, Smart Steam, που προσφέρουν εκτός από όλες τις κλασικές λειτουργίες -αέρα, γκριλ, θέρμανση- και μαγείρεμα με υποβοήθηση ατμού.

Έτσι μπορούμε να μαγειρέψουμε ό,τι θέλουμε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το κρέας με τον ατμό παραμένει ζουμερό, χωρίς τη «στεγνή» εξωτερική υφή, ενώ οι ζύμες φουσκώνουν καλύτερα. Και βέβαια ο ατμός μπορεί να συνδυαστεί με τη λειτουργία γκριλ ή το θερμό αέρα, πετυχαίνοντας ιδιαίτερες φυσικές γεύσεις.

Κουμπί «Steam»: Υγεία με ένα πάτημα

Οι νέοι φούρνοι Smart Steam με υποβοήθηση ατμού της Candy είναι ότι πιο απλό στη λειτουργία τους. Απλώς ρίχνουμε λίγο νερό (300 ml) στην ειδικά σχεδιασμένη κοιλότητα του φούρνου, διαλέγουμε το πρόγραμμα μαγειρέματος με ατμό που θέλουμε και πατάμε το κουμπί «Steam».

Τι μας προσφέρει όμως αυτό το κουμπί;

• Λαχανικά που ψήνονται χωρίς να χάνουν το χρώμα και το φυσικό άρωμα τους, παραμένοντας φρέσκα στην όψη.

• Πολύ σημαντικό για τη υγεία μας: Τα λαχανικά που ψήνονται στον ατμό διατηρούν 20% περισσότερο φολικό οξύ και γενικότερα 10% περισσότερες βιταμίνες Β από ό,τι στο βράσιμο. Αυτό είναι μια βασική διαφορά του ψησίματος στον ατμό, που βοηθά στη διατήρηση περισσότερων αντιοξειδωτικών συστατικών.

Ψάρι και κρέας τρυφερό, που λιώνει στο στόμα. Μάλιστα, αν συνδυάσουμε τον ατμό με γκριλ μπορεί να έχουμε μαλακή υφή στο εσωτερικό και τραγανό εξωτερικό για ακόμη καλύτερη γεύση.

Ζύμες που φουσκώνουν ακόμη περισσότερο και παραμένουν αφράτες. Έτσι ψωμί, πίτες και γλυκά γίνονται πιο νόστιμα και εντυπωσιακά.

Μαγείρεμα χωρίς λάδι και άλλα λιπαρά. Δεν χρειάζεται πλέον το φαγητό μας να λούζεται με λάδι για να μαγειρευτεί.

Φούρνος καθαρός με λίγο νερό

Οι νέοι φούρνοι της Candy εκμεταλλεύονται τη λειτουργία του ατμού και για τον εύκολο, γρήγορο και οικολογικό καθαρισμό τους. Το σύστημα καθαρισμού με υδρατμούς ονομάζεται Aquactiva και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε, διατηρώντας έτσι την συσκευή μας σε άριστη κατάσταση. Απλώς βάζουμε ένα ποτήρι αποσταγμένο νερό στην ειδική εσοχή του φούρνου και τον θερμαίνουμε για 30 λεπτά στους 90 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια καθαρίζουμε με ένα πανί, κρατώντας τον αστραφτερό για πολλά χρόνια!

Δύο μοντέλα για όλους

Οι νέοι φούρνοι της Candy, Smart Steam, δεν διαθέτουν μόνο υποβοήθηση ατμού. Προσφέρουν όλα τα προγράμματα ψησίματος που ζητάμε, δηλαδή πάνω-κάτω θέρμανση, αέρα και γκριλ, αλλά και ειδικό πρόγραμμα για παρασκευή πίτσας.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα κομψοί, έχουν ψηφιακή οθόνη αφής, μεγάλη χωρητικότητα 70 λίτρων, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι χαμηλή – ενεργειακής κατηγορίας Α.

Και βέβαια οι τιμές τους, παρά τα όσα προσφέρουν, παραμένουν προσιτές. Έτσι, αν αναζητάς φούρνο, ζήτησε να δεις τα νέα μοντέλα της Candy που κάνουν τα πάντα ατμό -εκτός από τα χρήματά σου!

• FCPS 815 XL: Με 4 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €489.
• FCPS 615 XL: Με 3 προγράμματα Smart Steam. Προτεινόμενη λιανική τιμή τα €429.

empty alt

Τα γονίδια φταίνε

Για τις ιδιοτροπίες που εκδηλώνει το παιδί στο φαγητό φταίνε τα γονίδια. Αυτό υποστηρίζει διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psyshiatry.
empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

Περισσότερα χρήματα της γενιάς των Μιλένιαλ πηγαίνουν στον καφέ παρά στην αποταμίευση

Αν δεν μπορείς να φανταστείς την ημέρα σου χωρίς δύο (και τρία και τέσσερα….) φλιτζάνια καφέ, τότε είσαι ένας άξιος εκπρόσωπος της γενιάς των Μιλένιαλ.
empty alt

Οι Ιάπωνες έφτιαξαν το πρώτο παγωτό που δεν λιώνει

Όχι ότι μέσα στο καταχείμωνο αντιμετωπίζεις τέτοιες ανησυχίες, αλλά σε μερικούς μήνες δεν θα χρειάζεται να κάνεις αγώνα δρόμου με αντίπαλο το χρόνο για να φας το παγωτό σου προτού λιώσει και τρέξει στο χωνάκι και στο χέρι σου.
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
Back To Top