Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς. Μια τέλεια διαφήμιση για τη χώρα μας, που μας ανοίγει την όρεξη για διακοπές!

Και έτσι θεωρούν ότι η Ζάκυνθος διαθέτει τις καλύτερες παραλίες, η Κέρκυρα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, η Δήλος για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό, η Μύκονος για τα ξενοδοχεία της, η Κεφαλονιά για το κρασί της…

Για το φαγητό όμως ποιο νησί λες ότι πήρε την πρώτη θέση; Το μαντεύεις μήπως;

Ναι, η Telegraph εκθειάζει την Κρήτη και δη το νότιο μέρος της, «στο οποίο παράγεται μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ακόμα και αβοκάντο και μπανάνες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην εν λόγω έρευνα δίνεται έμφαση στην αναβίωση της ελληνικής κουζίνας, μέσα από γευστικά πιάτα συνοδευόμενα από ρακή ή τσικουδιά ενώ γίνεται αναφορά και στον αγροτουρισμό που αναπτύσσεται στην Ελλάδα, και δη στην Κρήτη.

Οι ειδικοί της Telegraph λένε, μάλιστα, ότι μια αγροτική φάρμα είναι το καλύτερο μέρος για να γευτεί κάποιος τα ωραιότερα πιάτα!

Όσοι έχουμε κάνει διακοπές στην Κρήτη, και μας έχει μείνει αξέχαστη η φιλοξενία, οι παραλίες, και φυσικά το φαγητό που γευτήκαμε, ξέρουμε καλά πόση αλήθεια κρύβει αυτή η έρευνα που μας έφερε νωρίς το καλοκαίρι και τις διακοπές…

*Αν θέλεις να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, μπες στο:
http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/galleries/best-greek-islands/

empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Γιατί η Gwyneth Paltrow αρνείται να φάει χταπόδι;

Η 44χρονη ηθοποιός και ιδιοκτήτρια του site Goop ασχολείται επισταμένα με το φαγητό και τις πρώτες ύλες.
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Η νέα τρέλα; «Υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το δείπνο με επιτόπια ιατρικά τσεκάπ

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.
empty alt

Βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια είναι το μέλλον

«Είναι τα βρώσιμα πιάτα, ποτήρια και καλαμάκια το μέλλον της συσκευασίας;». Αυτό τον τίτλο έχει ένα καινούριο, μεγάλο αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph στη νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τη χρήση πλαστικών, ανακουφίζοντας τον πλανήτη από ένα μεγάλο φορτίο.
empty alt

H MISKO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου και μοιράζει χαρά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών αποτελεί ημέρα χαράς καθώς γιορτάζει το δημοφιλέστερο φαγητό του κόσμου: τα μακαρόνια! Η MISKO, η αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών, αποτελεί αναπόσπαστο πιάτο σε κάθε οικογενειακό τραπέζι για περισσότερα από 92 χρόνια μοιράζοντας κάθε μέρα χαρά σε όλους! Ειδικά για την...
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δημιουργούμε την ΑΒ του αύριο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επισφραγίζει τη μεγάλη διαδρομή των 80 χρόνων της και δημιουργεί σήμερα την ΑΒ του αύριο.
Back To Top