Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς.

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς. Μια τέλεια διαφήμιση για τη χώρα μας, που μας ανοίγει την όρεξη για διακοπές!

Και έτσι θεωρούν ότι η Ζάκυνθος διαθέτει τις καλύτερες παραλίες, η Κέρκυρα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, η Δήλος για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό, η Μύκονος για τα ξενοδοχεία της, η Κεφαλονιά για το κρασί της…

Για το φαγητό όμως ποιο νησί λες ότι πήρε την πρώτη θέση; Το μαντεύεις μήπως;

Ναι, η Telegraph εκθειάζει την Κρήτη και δη το νότιο μέρος της, «στο οποίο παράγεται μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ακόμα και αβοκάντο και μπανάνες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην εν λόγω έρευνα δίνεται έμφαση στην αναβίωση της ελληνικής κουζίνας, μέσα από γευστικά πιάτα συνοδευόμενα από ρακή ή τσικουδιά ενώ γίνεται αναφορά και στον αγροτουρισμό που αναπτύσσεται στην Ελλάδα, και δη στην Κρήτη.

Οι ειδικοί της Telegraph λένε, μάλιστα, ότι μια αγροτική φάρμα είναι το καλύτερο μέρος για να γευτεί κάποιος τα ωραιότερα πιάτα!

Όσοι έχουμε κάνει διακοπές στην Κρήτη, και μας έχει μείνει αξέχαστη η φιλοξενία, οι παραλίες, και φυσικά το φαγητό που γευτήκαμε, ξέρουμε καλά πόση αλήθεια κρύβει αυτή η έρευνα που μας έφερε νωρίς το καλοκαίρι και τις διακοπές…

*Αν θέλεις να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, μπες στο:
http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/galleries/best-greek-islands/

empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Αυτό το φαγητό, που βρέθηκε σε ένα ναυάγιο 150 ετών, είναι ακόμα βρώσιμο

Το 1856 το ατμόπλοιο Arabia, που ξεκίνησε για ένα ταξίδι στον ποταμό Μιζούρι των ΗΠΑ για να μεταφέρει προμήθειες σε 16 πόλεις, συγκρούστηκε με έναν τεράστιο κορμό δέντρου που είχε πέσει στον ποταμό και βυθίστηκε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες απώλειες (εκτός από ένα άτυχο μουλάρι που είχε προσδεθεί στο […]
empty alt

“Reversed Volumes”

Τα ανακάλυψα πρόσφατα, μου έχουν γίνει εμμονή και τα βρίσκω τέλειο δώρο που θα χαροποιήσει σίγουρα φίλους και γνωστούς που γιορτάζουν! Η εναλλακτική του να πας ακόμα ένα σοκολατένιο αυγό, ένα τσουρέκι ή έστω μια πάβλοβα στο σπίτι του εορτάζοντα είναι ένα έργο Τέχνης εμπνευσμένο από τροφές! […]
empty alt

Φαγητά που αποψύχονται… Το πιο απίστευτο χαλαρωτικό βίντεο!

Είναι πραγματικά παράδοξο το τι μπορεί να σε χαλαρώσει! Όπως για παράδειγμα το να παρακολουθείς ένα time-lapse βίντεο διάρκειας περίπου 8 λεπτών (για την ακρίβεια 7:40) στο οποίο πρωταγωνιστούν καταψυγμένα τρόφιμα που χάνουν μπροστά στα μάτια μας τον πάγο τους.
empty alt

Η παράξενη τάση από την Ιαπωνία που συνδέεται με τη μακροζωία

Οι Ιάπωνες φημίζονται για το υψηλό προσδόκιμο ζωής τους – μάλιστα ένα ιαπωνικό νησί, η νήσος Οκινάουα, ανήκει στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες όπως αποκαλούνται οι περιοχές του πλανήτη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την υγεία και τη μακροζωία τους.
empty alt

Robin Hood: Το εστιατόριο όπου πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί

Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς.
empty alt

Η νέα τάση στο Instagram που μπορεί να αντικαταστήσει τα mason jars

Ξεκίνησαν από –πού αλλού; – την Ιαπωνία και την Κορέα και δεν αποκλείεται να αντικαταστήσουν τα mason jars.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top