Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μάλλον όμως δεν θα αργήσει να συμβεί και αυτό. Γιατί το ευρωπαϊκό brand Desert Farms έχει αρχίσει να διαθέτει γάλα καμήλας μέσω του e-shop του αλλά και σε φυσικά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία Camlicious από το Ντουμπάι έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές στην ήπειρό μας.

Το γάλα καμήλας, του οποίου η γεύση είναι ελαφρώς πιο αλμυρή από εκείνη του αγελαδινού ή του κατσικίσιου, δεν είναι, φυσικά, η πιο οικονομική λύση στην κατηγορία του ζωικού γάλακτος (στο Desert Farms το μισό λίτρο κοστίζει 10 λίρες), αλλά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα trendy superfoods.

Κι αυτό γιατί δεν περιέχει λακτόζη, ενώ προσφέρει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου και τριπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ μια άλλη έρευνα έχει δείξει ότι πιθανόν να είναι ωφέλιμο για διαβητικούς χάρη στα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, πιθανόν να διαθέτει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ευεργετεί τα παιδιά με αυτισμό.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία Camelicious, «προσφέρει όλες τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει κάποιος τη δύσκολη ζωή στην έρημο». Αν λοιπόν βοηθάει τους Βεδουίνους να επιβιώσουν, μάλλον θα είναι καλό και για εμάς τους κατοίκους των πόλεων.

Και να μην ξεχνάμε ότι έχει προβληθεί από την Kim Kardashian, η οποία έχει ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με ένα ποτήρι γεμάτο με γάλα καμήλας. Αυτό από μόνο του αρκεί για να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική επιτυχία του στο δυτικό κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε νέα τάση στη διατροφή συνοδεύεται από μεγάλες υποσχέσεις, όχι πάντα βάσιμες, προτού το καταναλώσεις καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Ροζ αφρώδες γάλα: Η επόμενη μεγάλη τάση;

Σε μια εποχή που η φράση «δυσανεξία στη λακτόζη» εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες δίαιτες του συρμού και που το γάλα δίνει τη θέση του στους πράσινους χυμούς και το τσάι matcha, ένα καινούριο προϊόν έρχεται με τη φιλοδοξία να το ξανακάνει… της μόδας.
empty alt

«Χρώματα και Αρώματα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τι υπέροχο να ανακαλύπτει κανείς τον μοναδικό κόσμο των μπαχαρικών μέσα από ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και κουλτούρες! Στο εργαστήρι «Χρώματα και Αρώματα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να «ταξιδέψουν»! Μια συνάντηση πολιτισμών...
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

Η παγωτοποιία που κατηγορείται ως «βλάσφημη»

Μια καναδική παγωτοποιία έχει κατηγορηθεί ως «βλάσφημη» από χιλιάδες πιστούς στο διαδίκτυο, λόγω του ονόματός της. Η Sweet Jesus (ένα λογοπαίγνιο που θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως «Χριστούλη μου!»), ονομάστηκε έτσι από την αγγλική φράση που χρησιμοποιείται συστηματικά στην καθομιλουμένη...
empty alt

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
Back To Top