Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μάλλον όμως δεν θα αργήσει να συμβεί και αυτό. Γιατί το ευρωπαϊκό brand Desert Farms έχει αρχίσει να διαθέτει γάλα καμήλας μέσω του e-shop του αλλά και σε φυσικά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία Camlicious από το Ντουμπάι έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές στην ήπειρό μας.

Το γάλα καμήλας, του οποίου η γεύση είναι ελαφρώς πιο αλμυρή από εκείνη του αγελαδινού ή του κατσικίσιου, δεν είναι, φυσικά, η πιο οικονομική λύση στην κατηγορία του ζωικού γάλακτος (στο Desert Farms το μισό λίτρο κοστίζει 10 λίρες), αλλά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα trendy superfoods.

Κι αυτό γιατί δεν περιέχει λακτόζη, ενώ προσφέρει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου και τριπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ μια άλλη έρευνα έχει δείξει ότι πιθανόν να είναι ωφέλιμο για διαβητικούς χάρη στα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, πιθανόν να διαθέτει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ευεργετεί τα παιδιά με αυτισμό.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία Camelicious, «προσφέρει όλες τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει κάποιος τη δύσκολη ζωή στην έρημο». Αν λοιπόν βοηθάει τους Βεδουίνους να επιβιώσουν, μάλλον θα είναι καλό και για εμάς τους κατοίκους των πόλεων.

Και να μην ξεχνάμε ότι έχει προβληθεί από την Kim Kardashian, η οποία έχει ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με ένα ποτήρι γεμάτο με γάλα καμήλας. Αυτό από μόνο του αρκεί για να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική επιτυχία του στο δυτικό κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε νέα τάση στη διατροφή συνοδεύεται από μεγάλες υποσχέσεις, όχι πάντα βάσιμες, προτού το καταναλώσεις καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Στην Αυστραλία, πίνουν καφέ… από μπρόκολο

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Ένα καινούριο τυρί έχει άρωμα Prosecco

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις το κρασί με ένα πλατό τυριών, τώρα υπάρχει ένα προϊόν που συνδυάζει και τα δύο: το βρετανικό τυρί Wensleydale με άρωμα Prosecco, το οποίο επιπλέον έχει ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα που οφείλει στις νότες ράσμπερι με τις οποίες έχει εμπλουτιστεί.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top