Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.

Μάλλον όμως δεν θα αργήσει να συμβεί και αυτό. Γιατί το ευρωπαϊκό brand Desert Farms έχει αρχίσει να διαθέτει γάλα καμήλας μέσω του e-shop του αλλά και σε φυσικά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία Camlicious από το Ντουμπάι έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές στην ήπειρό μας.

Το γάλα καμήλας, του οποίου η γεύση είναι ελαφρώς πιο αλμυρή από εκείνη του αγελαδινού ή του κατσικίσιου, δεν είναι, φυσικά, η πιο οικονομική λύση στην κατηγορία του ζωικού γάλακτος (στο Desert Farms το μισό λίτρο κοστίζει 10 λίρες), αλλά διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα trendy superfoods.

Κι αυτό γιατί δεν περιέχει λακτόζη, ενώ προσφέρει δεκαπλάσια ποσότητα σιδήρου και τριπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ενώ μια άλλη έρευνα έχει δείξει ότι πιθανόν να είναι ωφέλιμο για διαβητικούς χάρη στα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, πιθανόν να διαθέτει αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, να ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να ευεργετεί τα παιδιά με αυτισμό.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία Camelicious, «προσφέρει όλες τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και τους υδατάνθρακες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει κάποιος τη δύσκολη ζωή στην έρημο». Αν λοιπόν βοηθάει τους Βεδουίνους να επιβιώσουν, μάλλον θα είναι καλό και για εμάς τους κατοίκους των πόλεων.

Και να μην ξεχνάμε ότι έχει προβληθεί από την Kim Kardashian, η οποία έχει ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με ένα ποτήρι γεμάτο με γάλα καμήλας. Αυτό από μόνο του αρκεί για να ανοίξει ο δρόμος για την εμπορική επιτυχία του στο δυτικό κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή κάθε νέα τάση στη διατροφή συνοδεύεται από μεγάλες υποσχέσεις, όχι πάντα βάσιμες, προτού το καταναλώσεις καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

empty alt

Υδατάνθρακες για την άσκηση

Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για όσους αθλούνται είναι το γλυκογόνο λένε οι έρευνες. Τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες είναι πολύ βασικές, αφού βοηθούν στην καλύτερη απόδοση της αερόβιας άσκησης.
empty alt

Κρύβονται για να φάνε σοκολάτα

Τέσσερις στους δέκα τρώνε κρυφά σοκολάτα! Το ένοχο μυστικό αποκαλύπει δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 εθελοντές για λογαριασμό του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς (BHF), και αποκάλυψε ότι άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν πολλά και διαφορετικά κόλπα για να κρύψουν από τον/την σύντροφό τους πόση...
empty alt

Αυγό: η υπερτροφή

Ποια μπορεί να είναι η πιο πλήρης και ισορροπημένη τροφή; Η απάντηση είναι είναι το αυγό σύμφνωνα με τους ειδικούς αφου αποτελεί την σημαντικότερη φυσική πηγή πρωτεϊνης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
empty alt

Νέα σειρά κουζινικών από την Dolce & Gabbana

Ο διάσημος ιταλικός οίκος Dolce & Gabbana δεν κάνει μόνο θραύση στις πασαρέλες αλλά και στις…κουζίνες! Και όταν συνεργάζεται με έναν άλλο οίκο, γνωστό για το απαράμιλλο design του στις συσκευές κουζίνας, τη Smeg, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι χάρμα οφθαλμών! Αποτέλεσμα της συνεργασίας, η […]
empty alt

Η παράξενη τάση από την Ιαπωνία που συνδέεται με τη μακροζωία

Οι Ιάπωνες φημίζονται για το υψηλό προσδόκιμο ζωής τους – μάλιστα ένα ιαπωνικό νησί, η νήσος Οκινάουα, ανήκει στις λεγόμενες Μπλε Ζώνες όπως αποκαλούνται οι περιοχές του πλανήτη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για την υγεία και τη μακροζωία τους.
empty alt

«Χρώματα και Αρώματα» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τι υπέροχο να ανακαλύπτει κανείς τον μοναδικό κόσμο των μπαχαρικών μέσα από ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και κουλτούρες! Στο εργαστήρι «Χρώματα και Αρώματα» που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να «ταξιδέψουν»! Μια συνάντηση πολιτισμών...
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Το τέλειο συνοδευτικό για μεσογειακές γεύσεις!

Πλούσια σε σιναρόσπορο και κουρκουμά, και χωρίς συντηρητικά, η Μουστάρδα «Απαλή», που εγκαινιάζει την καινούργια σειρά προϊόντων μουστάρδας της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος, ταιριάζει τέλεια με τις μεσογειακές γεύσεις.
Back To Top