Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

0     

Ποιο ελληνικό νησί ψήφισε η Telegraph για το φαγητό του;

Οι ειδικοί της Telegraph ταξίδεψαν, ερεύνησαν και προτείνουν τα 19 καλύτερα ελληνικά νησιά, με κριτήριο τι είδους διακοπές θέλει να κάνει κανείς. Μια τέλεια διαφήμιση για τη χώρα μας, που μας ανοίγει την όρεξη για διακοπές!

Και έτσι θεωρούν ότι η Ζάκυνθος διαθέτει τις καλύτερες παραλίες, η Κέρκυρα είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, η Δήλος για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό, η Μύκονος για τα ξενοδοχεία της, η Κεφαλονιά για το κρασί της…

Για το φαγητό όμως ποιο νησί λες ότι πήρε την πρώτη θέση; Το μαντεύεις μήπως;

Ναι, η Telegraph εκθειάζει την Κρήτη και δη το νότιο μέρος της, «στο οποίο παράγεται μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ακόμα και αβοκάντο και μπανάνες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην εν λόγω έρευνα δίνεται έμφαση στην αναβίωση της ελληνικής κουζίνας, μέσα από γευστικά πιάτα συνοδευόμενα από ρακή ή τσικουδιά ενώ γίνεται αναφορά και στον αγροτουρισμό που αναπτύσσεται στην Ελλάδα, και δη στην Κρήτη.

Οι ειδικοί της Telegraph λένε, μάλιστα, ότι μια αγροτική φάρμα είναι το καλύτερο μέρος για να γευτεί κάποιος τα ωραιότερα πιάτα!

Όσοι έχουμε κάνει διακοπές στην Κρήτη, και μας έχει μείνει αξέχαστη η φιλοξενία, οι παραλίες, και φυσικά το φαγητό που γευτήκαμε, ξέρουμε καλά πόση αλήθεια κρύβει αυτή η έρευνα που μας έφερε νωρίς το καλοκαίρι και τις διακοπές…

*Αν θέλεις να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο, μπες στο:
http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/greece/galleries/best-greek-islands/