Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου το Refugee Food Festival έρχεται στην Αθήνα από τις 18 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου.

Το πρώτο αθηναϊκό Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων διοργανώνει το Athens Insider σε συνεργασία με την οργάνωση Food Sweet Food και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρου Προσφύγων και του Solidarity Now.

Πέντε πρόσφυγες σεφ που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα θα συνεργαστούν με 5 ελληνικά εστιατόρια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και θα προσθέσουν στο μενού τους πιάτα εμπνευσμένα από τις χώρες καταγωγής τους ή άλλες διεθνείς κουζίνες.

Στόχος είναι εκτός από την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μεταναστών στα επαγγέλματα που αγαπούν, να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Κυριακή 18 Ιουνίου
Ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli –Εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512 (20-25 ευρώ)

Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συριακή – Κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes –Εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός, τηλ. 211 1834789 (15-20 ευρώ)

Barshank Haj Younes

Τρίτη 20 Ιουνίου – Τετάρτη 21 Ιουνίου
Σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan –Εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον, τηλ. 210 7210501 (30 ευρώ)

Hassan Hassan

Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak –Εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα, τηλ. 210 7011108 (15-20 ευρώ)

Abdulrahman Al Hallak

Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami –Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773 (15-20 ευρώ)

Reza Golami

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

 

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Δημιουργήθηκε ένα νέο είδος σοκολάτας!

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.
empty alt

Παράδοση κατ’ οίκον από έναν ανατριχιαστικό κλόουν

Για δύο ημέρες η αμερικανική εταιρεία ντόνατς Hurts Donut Company ανάθεσε τις παραδόσεις κατ’ οίκον όχι στο «κλασικό» delivery boy, αλλά στον… Pennywise από το It.
empty alt

Η λιχουδιά που θα σε κάνει περιζήτητο στα sites γνωριμιών

Υπάρχουν διάφοροι υποτιθέμενοι κανόνες επιτυχίας στα διαδικτυακά ραντεβού, αλλά όπως ανακάλυψαν ειδικοί αναλυτές της εφαρμογής γνωριμιών Zoosk, το φαγητό είναι πάντα σέξι.
empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

Χρυσό βραβείο για την Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης

Χρυσό βραβείο απέσπασε η Μπατζίνα της Χρυσής Ζύμης για την Καμπάνια Λανσαρίσματος στα Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2018.
empty alt

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα… παξιμάδι

Γεννημένος στις Κυκλάδες, ο Μανώλης Καραμολέγκος μεγάλωσε στον οικογενειακό φούρνο των γονιών του, όπου είχε την τύχη να γευτεί ίσως ένα από τα νοστιμότερα παξιμάδια της Ελλάδας.
Back To Top