«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών […]

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών!

Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών μπισκότων και γλυκών στη Γαλλία (ναι, είναι τόσο οργανωμένοι στη Γαλλία!) Φαμπιέν Καστανιέρ είπε ότι από τον περσινό Μάιο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 92% για το βούτυρο που μπορεί να αποτελεί και το ένα τέταρτο των υλικών μίας συνταγής.

Πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών ελλείψεων σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, που ζητούν να μετακυλήσουν το πρόσθετο κόστος στον καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον Καστανιέρ, το πρόσθετο κόστος σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 68 εκατομμύρια ευρώ για τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες σε σχέση με το 2016, ενώ έκανε λόγο για «αφόρητη οικονομική πίεση».

«Η κατάσταση δυστυχώς θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρξουν διαταραχές στον εφοδιασμό του βουτύρου» τόνισε.

Όπως φαίνεται, ή θα δυσκολευόμαστε στο εξής να βρούμε γαλλικά κρουασάν ή θα τα πληρώνουμε «χρυσάφι»….

 

 

 

empty alt

Η νηστεία στο μικροσκόπιο

Η νηστεία με βάση τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η παραδοσιακή διατροφή θα βρεθεί στο μικροσκόπιο της επιστημονικής μελέτης που εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Starting Grant).
empty alt

Μαστίχα Χίου κατά της χοληστερίνης

“Η μαστίχα Χίου θα αποτελέσει σύντομα μία εναλλακτική επιλογή σε άτομα με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή”.
empty alt

Αν οι ετικέτες του κρασιού έλεγαν την αλήθεια…

Αν το αλκοόλ μάς κάνει πιο ειλικρινείς (μερικές φορές αδυσώπητα ειλικρινείς), η αμερικανική εταιρεία Delicate Estates το έχει πιάσει το νόημα.
empty alt

Στις 6 Ιουνίου πάμε κέντρο για να δοκιμάσουμε κρασιά Χατζημιχάλη

Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο Οινοποιείο για να δοκιμάσεις τα αγαπημένα σου κρασιά με τις «Ανοιχτές Πόρτες», την Τρίτη 6 Ιουνίου είναι η επόμενη ευκαιρία σου! Τα κρασιά του Κτήματος Χατζημιχάλη στην Αταλάντη θα πραγματοποιήσουν ένα γευσιγνωστικό δείπνο στο Roof Garden του Monk Wine...
empty alt

Αυτό το φαγητό, που βρέθηκε σε ένα ναυάγιο 150 ετών, είναι ακόμα βρώσιμο

Το 1856 το ατμόπλοιο Arabia, που ξεκίνησε για ένα ταξίδι στον ποταμό Μιζούρι των ΗΠΑ για να μεταφέρει προμήθειες σε 16 πόλεις, συγκρούστηκε με έναν τεράστιο κορμό δέντρου που είχε πέσει στον ποταμό και βυθίστηκε, ευτυχώς χωρίς μεγάλες απώλειες (εκτός από ένα άτυχο μουλάρι που είχε προσδεθεί στο […]
empty alt

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν την υψηλή γαστρονομία

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.
empty alt

Καφές ή κρασί; Αυτό το ποτό συνδυάζει και τα δύο μαζί

Κάποιες μέρες που βγαίνεις βόλτα με φίλους, δεν ξέρεις τι να παραγγείλεις: Η ώρα σε εμπνέει και για καφέ και για κρασί.
empty alt

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!

Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετέχει στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση […]
Back To Top