«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών […]

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών!

Ο Γενικός Γραμματέας των κατασκευαστών μπισκότων και γλυκών στη Γαλλία (ναι, είναι τόσο οργανωμένοι στη Γαλλία!) Φαμπιέν Καστανιέρ είπε ότι από τον περσινό Μάιο οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 92% για το βούτυρο που μπορεί να αποτελεί και το ένα τέταρτο των υλικών μίας συνταγής.

Πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών ελλείψεων σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, που ζητούν να μετακυλήσουν το πρόσθετο κόστος στον καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον Καστανιέρ, το πρόσθετο κόστος σε ετήσια βάση εκτιμάται σε 68 εκατομμύρια ευρώ για τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες σε σχέση με το 2016, ενώ έκανε λόγο για «αφόρητη οικονομική πίεση».

«Η κατάσταση δυστυχώς θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρξουν διαταραχές στον εφοδιασμό του βουτύρου» τόνισε.

Όπως φαίνεται, ή θα δυσκολευόμαστε στο εξής να βρούμε γαλλικά κρουασάν ή θα τα πληρώνουμε «χρυσάφι»….

 

 

 

empty alt

Θυμηθείτε ξανά την πραγματική γεύση της… ντομάτας!

Μπορεί η ντομάτα να ξαναβρεί τον… παλιό καλό εαυτό της; Το αγαπημένο και δημοφιλές λαχανικό, βρήκε έναν καλό σύμμαχο που θα υπερασπιστεί την παλιά της γεύση: την επιστήμη! Οι επιστήμονες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν το γενετικό «κλειδί» για να αποκαταστήσουν τη γεύση της ντομάτας, η οποία...
empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Τουρτίτσα θα πάρετε;

Σε γάμους και γενέθλια η τούρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και καμιά φορά, όσο πιο μεγάλη και εντυπωσιακή είναι, τόσο το καλύτερο.
empty alt

Μεγάλος νικητής για τους Χρυσούς Σκούφους 2018 ο Έκτορας Μποτρίνι

Θριαμβευτής των Χρυσών Σκούφων 2018 αναδείχθηκε το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι, ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι.
empty alt

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.
empty alt

Τα Marks & Spencer Food σε ταξιδεύουν γευστικά στην Ιταλία!

Ο Σεπτέμβριος είναι πλέον εδώ και τα Marks & Spencer Food προτείνουν γεύσεις με ιταλική φινέτσα. Δοκιμάστε σπαγγέτι με λαχταριστή Sause Carbonara, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.
empty alt

BOOST ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ PROTEIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

Η αγαπημένη μάρκα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παράγει καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαράμιλλης γεύσης.

Back To Top