Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε». Αυτό είναι το νέο Μουσείο Φαγητού και Ποτού ή Museum of Food and Drink (MOFAD), που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του άρχισε το 2013, όταν μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter οδήγησε στο στήσιμο της πρώτης περιοδικής έκθεσής του. Το 2015, χάρη στην πρώτη μεγάλη χορηγία, το MOFAD (www.mofad.org) απέκτησε ένα μόνιμο χώρο, το λεγόμενο MOFAD Lab.

Σε αυτόν φιλοξενείται προς το παρόν η περιοδική έκθεση «Chow: Making the Chinese American Restaurant», που παρουσιάζει τη διαδρομή των κινεζικών εστιατορίων στην Αμερική, μια ιστορία 170 χρόνων για τη γαστρονομία, τη μετανάστευση και την αμερικανική ταυτότητα. Πέρα από τα εκθέματα πλαισιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για την κινεζο-αμερικανική κουζίνα σε συνεργασία με σεφ, παιδικά εργαστήρια, αλλά και το Project Fortune, όπου ο καθένας αφήνει το μήνυμα που θα ήθελε να βρει σε ένα κουλουράκι της τύχης.

empty alt

8-9/4: Το πρώτο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

Το καλύτερο εστιατόριο για… μοναχικούς!

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες, συμμαθητές, τέλος πάντων όσοι γνωρίζετε είναι απασχολημένοι, αλλά εσείς παρόλα αυτά θέλετε να δειπνήσετε και γιατί όχι, αν προκύψει θα γνωρίσετε και νέους φίλους! Λοιπόν ένα εστιατόριο στην Φινλανδία έχει τη λύση.
empty alt

Έρχεται τον Ιούνιο το Sani Gourmet

Η γνωστή ετήσια γαστρονομική διοργάνωση, το Sani Gourmet έρχεται φέτος στη Χαλκιδική, από τις 23 μέχρι τις 27 Ιουνίου, με ταλαντούχους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Η διοργάνωση διαρκεί πέντε ημέρες που θα περιλαμβάνουν αφιερώματα σε πολλές και διαφορετικές κουζίνες.
empty alt

5,6,7/5: Η 2η Gourmet Exhibition στη Θεσσαλονίκη

Μετά από την επιτυχία της πρώτης έκθεσης πριν από έναν χρόνο, η 2η Gourmet Exhibition επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων και αξίζει να τη μάθουν τόσο επαγγελματίες όσο και λάτρεις της γεύσης.
empty alt

Οι «Γεύσεις του Κόσμου» της 3αλφα μας ταξιδεύουν στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ με εξωτικά Live Cooking Events!

Το πιο συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων με πρωταγωνιστή τα 3αλφα ρύζια της σειράς «Γεύσεις του Κόσμου» ξεκινάει στα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
empty alt

Ενισχυμένη η υπηρεσία για «παράδοση στο σπίτι» στα ΑΒ. Νέα συνεργασία με τη SPEEDEX

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η φροντίδα για τους πελάτες μας καθώς και η γρήγορη και σωστή εξυπηρέτησή τους, είναι η δική μας προτεραιότητα.
empty alt

Κυκλοφόρησε το νέο καλοκαιρινό ΑΒ Food Stories!

Ένα τεύχος γεμάτο δροσερές συνταγές. Με την αγορά του συνεισφέρεις και εσύ σε έναν καλό σκοπό! Το καλοκαιρινό τεύχος του ΑΒ Food Stories είναι εδώ, στα καταστήματα ΑΒ, με διπλό “απολαυστικό” εξώφυλλο και μας περιμένει να μοιραστούμε τις ιστορίες μας.
Back To Top