Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε». Αυτό είναι το νέο Μουσείο Φαγητού και Ποτού ή Museum of Food and Drink (MOFAD), που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του άρχισε το 2013, όταν μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter οδήγησε στο στήσιμο της πρώτης περιοδικής έκθεσής του. Το 2015, χάρη στην πρώτη μεγάλη χορηγία, το MOFAD (www.mofad.org) απέκτησε ένα μόνιμο χώρο, το λεγόμενο MOFAD Lab.

Σε αυτόν φιλοξενείται προς το παρόν η περιοδική έκθεση «Chow: Making the Chinese American Restaurant», που παρουσιάζει τη διαδρομή των κινεζικών εστιατορίων στην Αμερική, μια ιστορία 170 χρόνων για τη γαστρονομία, τη μετανάστευση και την αμερικανική ταυτότητα. Πέρα από τα εκθέματα πλαισιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για την κινεζο-αμερικανική κουζίνα σε συνεργασία με σεφ, παιδικά εργαστήρια, αλλά και το Project Fortune, όπου ο καθένας αφήνει το μήνυμα που θα ήθελε να βρει σε ένα κουλουράκι της τύχης.

empty alt

Τρελαίνεσαι για τηγανητές πατάτες;

Το ότι γενικά πρέπει να αποφεύγεις τα τηγανητά το ξέρεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς να το τηρήσεις και πάντα βέβαια, ειδικά όταν πρόκειται για τηγανητές πατάτες, ένα φαγητό που λατρεύουν πολλοί ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως! Όμως, η επιστήμη ήρθε να «χτυπήσει αλύπητα» και […]
empty alt

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στην 5η Food Expo με νέα προϊόντα

Στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης παρουσίασε η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος τα νέα προϊόντα Μουστάρδας και Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου καθώς και τις νέες επαγγελματικές συσκευασίες της.
empty alt

Ένα καινούριο τυρί έχει άρωμα Prosecco

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις το κρασί με ένα πλατό τυριών, τώρα υπάρχει ένα προϊόν που συνδυάζει και τα δύο: το βρετανικό τυρί Wensleydale με άρωμα Prosecco, το οποίο επιπλέον έχει ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα που οφείλει στις νότες ράσμπερι με τις οποίες έχει εμπλουτιστεί.
empty alt

Μια νέα γενιά Αμερικανών δημιουργών συνδυάζει ζαχαροπλαστική και αρχιτεκτονική

Μερικοί από τους καλύτερους σήμερα ζαχαροπλάστες στην Αμερική έχουν ένα αναπάντεχο υπόβαθρο: σπουδές στην αρχιτεκτονική. Στη δημιουργία κάθε γλυκού ακολουθούν τα ίδια βήματα με την κατασκευή ενός κτιρίου.
empty alt

Στο Παρίσι άνοιξε πρόσφατα ένα εστιατόριο γυμνιστών

Το O’Naturel, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στο Παρίσι, σερβίρει ένα μενού κλασικής γαλλικής κουζίνας, που περιλαμβάνει φουά γκρα και κρεμ μπριλέ.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Ηπειρώτικο Στραγγιστό γιαούρτι από την ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.
empty alt

Μέλι με ελληνική υπογραφή «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» κατακτά επτά αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2019

Το Μέλι Παρνασσού, το Μέλι Κρήτης, το Μέλι Μάνης και το Μέλι Θάσου της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που φτάνει αποκλειστικά στα ράφια των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με τη Stayia Farm, απέσπασαν φέτος κορυφαίες διακρίσεις στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards […]
Back To Top