Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε».

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε». Αυτό είναι το νέο Μουσείο Φαγητού και Ποτού ή Museum of Food and Drink (MOFAD), που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του άρχισε το 2013, όταν μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter οδήγησε στο στήσιμο της πρώτης περιοδικής έκθεσής του. Το 2015, χάρη στην πρώτη μεγάλη χορηγία, το MOFAD (www.mofad.org) απέκτησε ένα μόνιμο χώρο, το λεγόμενο MOFAD Lab.

Σε αυτόν φιλοξενείται προς το παρόν η περιοδική έκθεση «Chow: Making the Chinese American Restaurant», που παρουσιάζει τη διαδρομή των κινεζικών εστιατορίων στην Αμερική, μια ιστορία 170 χρόνων για τη γαστρονομία, τη μετανάστευση και την αμερικανική ταυτότητα. Πέρα από τα εκθέματα πλαισιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για την κινεζο-αμερικανική κουζίνα σε συνεργασία με σεφ, παιδικά εργαστήρια, αλλά και το Project Fortune, όπου ο καθένας αφήνει το μήνυμα που θα ήθελε να βρει σε ένα κουλουράκι της τύχης.

empty alt

Επικίνδυνα πλαστικά μπουκάλια

Πλαστικά μπουκάλια, καλλυντικά, παιδικά προϊόντα και συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα.
empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

Cloud eggs: Η νέα μανία του Instagram

To 2016 ήταν η χρονιά του sushi burger- το 2017 φαίνεται να ανήκει στο cloud egg! Αυτά τα αυγά έχουν γίνει το νέο trend που τρως για πρωινό και σου φτιάχνει τη διάθεση καθώς ο κρόκος στη μέση αντιπροσωπεύει τον ήλιο και τα φουσκωμένα ασπράδια μοιάζουν με […]
empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Γάλα καμήλας: το νέο superfood;

Μπορεί να προσθέτεις κέιλ στις ομελέτες σου, να απολαμβάνεις το φρυγανισμένο ψωμί σου με μια φέτα αβοκάντο και να έχεις καθιερώσει κάθε απόγευμα να πίνεις ένα τσάι matcha, όμως δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για ό,τι νεότερο συμβαίνει στη διατροφή αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γάλα καμήλας.
empty alt

Βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ αρχίζει να πουλάει «ληγμένα» προϊόντα

Μεγάλη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να πουλάει προϊόντα ακόμα και ένα μήνα αφού έχει περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στην ένδειξη «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…».
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί στον κόσμο

Εμφανίστηκε στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το Cornish Ken, ένα τυρί της βρετανικής εταιρείας Lynher Dairies Cheese Company, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 3.000 άλλα, από 34 χώρες, στον 30ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τυριού και να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.
Back To Top