Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

0     

Το νεοϋορκέζικο μουσείο φαγητού και ποτού είναι μοναδικό στο είδος του

mofad

Ένα νέο είδος μουσείου που «ζωντανεύει τον κόσμο του φαγητού με εκθέματα που μπορείτε να γευτείτε, να αγγίξετε και να μυρίσετε». Αυτό είναι το νέο Μουσείο Φαγητού και Ποτού ή Museum of Food and Drink (MOFAD), που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία του άρχισε το 2013, όταν μια ιδέα που χρηματοδοτήθηκε μέσω της πλατφόρμας crowdfunding Kickstarter οδήγησε στο στήσιμο της πρώτης περιοδικής έκθεσής του. Το 2015, χάρη στην πρώτη μεγάλη χορηγία, το MOFAD (www.mofad.org) απέκτησε ένα μόνιμο χώρο, το λεγόμενο MOFAD Lab.

Σε αυτόν φιλοξενείται προς το παρόν η περιοδική έκθεση «Chow: Making the Chinese American Restaurant», που παρουσιάζει τη διαδρομή των κινεζικών εστιατορίων στην Αμερική, μια ιστορία 170 χρόνων για τη γαστρονομία, τη μετανάστευση και την αμερικανική ταυτότητα. Πέρα από τα εκθέματα πλαισιώνει μια σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για την κινεζο-αμερικανική κουζίνα σε συνεργασία με σεφ, παιδικά εργαστήρια, αλλά και το Project Fortune, όπου ο καθένας αφήνει το μήνυμα που θα ήθελε να βρει σε ένα κουλουράκι της τύχης.