Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

0     

Το ροζ μαρούλι είναι η νέα τάση

pink_lettuce

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποικιλία ραντίτσιο, ένα ιταλικό λαχανικό που χαρακτηρίζεται από σκληρά και κάπως πικρά φύλλα. Το ροζ ραντίτσιο, ειδικότερα, γνωστό και με την κάπως ποιητική ονομασία La Rosa del Veneto (Το Ρόδο του Βένετο), χαρακτηρίστηκε από το γαστρονομικό site Bon Appetit για το 2017 «λαχανικό της χρονιάς».

Όπως προδίδει και το όνομά του, καλλιεργείται κυρίως στο Βένετο της Ιταλίας και η συγκεκριμένη, ροζ ποικιλία είναι ελαφρώς πιο γλυκιά από το «συμβατικό» ραντίτσιο και ιδανική για σαλάτες.

«Το ραντίτσιο δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το ροζ είναι της μόδας, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τάση να μπαίνει στο παιχνίδι», σχολιάζει σχετικά ο Αμερικανός σεφ Zach Zeidman και προσθέτει: «Είναι ένα πολύ στιβαρό λαχανικό, οπότε μπορείτε να το καρυκεύσετε με ό,τι θέλετε, αφού κρατάει καλά τα άλλα υλικά».

«Αρχίστε με πιο στεγνά υλικά, όπως αλάτι και ξύσμα λεμονιού και μόλις απλωθούν ομοιόμορφα προσθέστε υγρά υλικά, όπως χυμό λεμονιού, ξίδι και ελαιόλαδο να καλύψουν τα φύλλα», συμβουλεύει ο Zeidman. Για το φινίρισμα, το Café Altro Paradiso με το οποίο συνεργάζεται ο σεφ προτείνει φρέσκα βότανα και ένα ωμό αυγό, το οποίο θα δώσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.