Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Στην εποχή που οι ζωηρόχρωμες τροφές κερδίζουν πόντους προτίμησης απλώς και μόνο για τη φωτογένειά τους, από το μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα μέχρι τα καταπράσινα σμούθι με σπιρουλίνα, έρχεται το ροζ μαρούλι να προστεθεί στην παλέτα της διατροφής μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ποικιλία ραντίτσιο, ένα ιταλικό λαχανικό που χαρακτηρίζεται από σκληρά και κάπως πικρά φύλλα. Το ροζ ραντίτσιο, ειδικότερα, γνωστό και με την κάπως ποιητική ονομασία La Rosa del Veneto (Το Ρόδο του Βένετο), χαρακτηρίστηκε από το γαστρονομικό site Bon Appetit για το 2017 «λαχανικό της χρονιάς».

Όπως προδίδει και το όνομά του, καλλιεργείται κυρίως στο Βένετο της Ιταλίας και η συγκεκριμένη, ροζ ποικιλία είναι ελαφρώς πιο γλυκιά από το «συμβατικό» ραντίτσιο και ιδανική για σαλάτες.

«Το ραντίτσιο δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το ροζ είναι της μόδας, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την τάση να μπαίνει στο παιχνίδι», σχολιάζει σχετικά ο Αμερικανός σεφ Zach Zeidman και προσθέτει: «Είναι ένα πολύ στιβαρό λαχανικό, οπότε μπορείτε να το καρυκεύσετε με ό,τι θέλετε, αφού κρατάει καλά τα άλλα υλικά».

«Αρχίστε με πιο στεγνά υλικά, όπως αλάτι και ξύσμα λεμονιού και μόλις απλωθούν ομοιόμορφα προσθέστε υγρά υλικά, όπως χυμό λεμονιού, ξίδι και ελαιόλαδο να καλύψουν τα φύλλα», συμβουλεύει ο Zeidman. Για το φινίρισμα, το Café Altro Paradiso με το οποίο συνεργάζεται ο σεφ προτείνει φρέσκα βότανα και ένα ωμό αυγό, το οποίο θα δώσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.

empty alt

Επικίνδυνα πλαστικά μπουκάλια

Πλαστικά μπουκάλια, καλλυντικά, παιδικά προϊόντα και συσκευασίες τροφίμων μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα.
empty alt

“Chef’s Table by Volvo” σε συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”.
empty alt

«Cucina amore mio» παρουσίαση του νέου μου βιβλίου.

Χθες το βράδυ ήταν όμορφα. Υποδέχτηκα στο Botrini’s τους φίλους μου, προσωπικούς κι επαγγελματικούς: συναδέλφους σεφ, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια… Ήμουν χαρούμενος, όχι μόνο γιατί παρουσιάσαμε το καινούργιο μου site www.botrini.gr και το καινούργιο μου...
empty alt

Χορτοφάγοι δοκιμάζουν κρέας για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια!

Θα ενδίδατε σε έναν γευστικό πειρασμό που αφήσατε πίσω σας χάρη σε μια διαφορετική ιδεολογία; Ένα ενδιαφέρον πείραμα ετοίμασε η ομάδα της online ομάδας Facts βάζοντας τρεις χορτοφάγους να δοκιμάσουν κρέας έπειτα από πολυετή αποχή – από ένα, πέντε και 30 χρόνια.
empty alt

Μια Ελληνίδα γιαγιά σεφ στη Νέα Υόρκη

Στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Στο Enoteca Maria, του Ιταλού Τζόντι Σκαραβέλα, δεν μαγειρεύει κάποιος φημισμένος σεφ αλλά γιαγιάδες από όλο τον κόσμο, από τις Φιλιππίνες μέχρι και την Αργεντινή.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

To Philadelphia Cottage πρωτοπορεί και στην υγιεινή διατροφή

Το Philadelphia, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία του τυριού κρέμα, επεκτείνει και ενδυναμώνει την οικογένεια του Cottage Cheese, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών με το νέο τυρί Philadelphia Cottage ACTIVE, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη με μόνο 2,5% λιπαρά! Το νέο τυρί...
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top