Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία μικρή λακουβίτσα. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα καιτη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα για τούρτες σηκώνοντας λίγο με τα δάχτυλα τη ζύμη στις άκρες γύρω γύρω. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθουμε ύστερα την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε λωρίδες. Τις απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα δίχτυ. Φτιάχνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω πατώντας τες με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170°-175°) για 30 λεπτά.

empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
Back To Top