Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αυγών

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1 αυγό για το άλειμμα

Οδηγίες:

Ρίχνουμε πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση μία μικρή λακουβίτσα. Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τους κρόκους, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Πλάθουμε με τα δάχτυλα απαλά και γρήγορα ώστε να μη ζεσταίνεται πολύ η ζύμη. Δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, τη βάζουμε μέσα σε μία μεγάλη μπασίνα καιτη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε τα ¾ της ζύμης σε μία φόρμα για τούρτες σηκώνοντας λίγο με τα δάχτυλα τη ζύμη στις άκρες γύρω γύρω. Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Πλάθουμε ύστερα την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε λωρίδες. Τις απλώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε σχήμα δίχτυ. Φτιάχνουμε τις άκρες της ζύμης γύρω γύρω πατώντας τες με ένα πιρούνι ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (170°-175°) για 30 λεπτά.

empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Chicken pie

Κλείστε το νοστιμότατο κοτόπουλο μέσα σε δυο φύλλα κουρού.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
Back To Top