Δύσκολη   Μερίδες : 1   10.01-12.30  

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!

Υλικά:

  • Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε θερμόμετρο μαγειρικής

1 φόρμα για αυγό 14Χ20εκ.

700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (500γρ. για το αυγό & 200γρ. για τη γαρνιτούρα)

200 γρ. φουντούκια τοσταρισμένα και χοντροτριμμένα

Οδηγίες:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσέχουμε τη θερμοκρασία να φτάσει έως 40-45 βαθμούς. Παίρνουμε τότε τα 2/3 και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κατέβει η θερμοκρασία στους 29 βαθμούς. Ύστερα το ρίχνουμε πάλι μέσα στο μπεν μαρί με την υπόλοιπη σοκολάτα και αφήνουμε να φτάσει όλη η σοκολάτα τους 33 βαθμούς. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μισή μισή στα δύο μισά της φόρμας του αυγού και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτας και με ένα πινέλο αλείφουμε την εξωτερική πλευρά από τα 2 μισά αυγά. Κολλάμε επάνω τα τοσταρισμένα φουντούκια. Μόλις έχουν κρυώσει όλα κολλάμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα τα 2 μισά της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ολόκληρο το αυγό και κολλάμε επάνω στην ένωση λίγα ακόμα φουντούκια.

empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top