Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό τζίντζερ σε σκόνη

4 αυγά

250 γρ. καλαμποκάλευρο

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free

Σιρόπι από τζίντζερ

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη σκόνη από τζίντζερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την πούδρα αμυγδάλου, το καλαμποκάλευρο και το μπέκιν. Ενώνουμε μαζί τα 2 μείγματα και τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να γίνει χλιαρό και γαρνίρουμε από πάνω με το σιρόπι.

empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
Back To Top