Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.

Υλικά:

350 γρ. λινγκουίνι

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

5 κ. σούπας ελαιόλαδο

300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

2 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

½ ποτήρι λευκό κρασί

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ψιλοκόβουμε τις μισές γαρίδες και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εσαλότ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, σοτάρουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε όλες τις γαρίδες και μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να σοταριστούν. Ελέγχουμε από αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
Back To Top