Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

70 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ταχίνι

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

50 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

2 κ.σ. ζάχαρη στέβια

2 αυγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρύδια

2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες

Λίγη κανέλα και γαρίφαλο για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνουμε μία ωραία γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Back To Top