Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 

Υλικά:

200 γραμμ. ταλιατέλες

1 φλιτζ. σπιτικός ζωμός κρέατος

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

πιπέρι

1 κοφτή κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κρόκος αυγού

1 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί

1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Διαλύστε το αλεύρι μέσα στον ζωμό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξτε το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέσα γρήγορα τον κρόκο. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν. Μόλις τα σουρώσετε, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μικρό πιρέξ, πασπαλίστε με το τυρί και κομματάκια βούτυρο και γκρατινάρετέ τα στο φούρνο στους 200οC για 15΄.

empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
Back To Top