Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Υλικά:

700 γρ. πατάτες μέτριες

75 γρ. αλεύρι

45 γρ. κορν φλάουρ

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

25γρ. ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

Φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε επάνω σε μία ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αρωματίζουμε με το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, μία πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κορν φλάουρ και πλάθουμε το μείγμα για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Τα κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι. Δίπλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 5-6 κουταλιές λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις τα νιόκι σηκωθούν στη επιφάνεια και επιπλέουν, τα σηκώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι για 1 λεπτό. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top