Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Υλικά:

700 γρ. πατάτες μέτριες

75 γρ. αλεύρι

45 γρ. κορν φλάουρ

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

25γρ. ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

Φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε επάνω σε μία ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αρωματίζουμε με το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, μία πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κορν φλάουρ και πλάθουμε το μείγμα για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Τα κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι. Δίπλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 5-6 κουταλιές λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις τα νιόκι σηκωθούν στη επιφάνεια και επιπλέουν, τα σηκώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι για 1 λεπτό. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Φιλέτο με πιπέρι πράσινο

Μια πρωτότυπη συνταγή με πιπέρια που δίνουν μια ιδιαίτερη σπιρτάδα στο κρέας.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Μπεσαμέλ για διαβητικούς

Η πιο διάσημη κρέμα στα ελληνικά νοικοκυριά. 
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Back To Top