Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Υλικά:

700 γρ. πατάτες μέτριες

75 γρ. αλεύρι

45 γρ. κορν φλάουρ

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

25γρ. ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

Φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε επάνω σε μία ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αρωματίζουμε με το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, μία πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κορν φλάουρ και πλάθουμε το μείγμα για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Τα κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι. Δίπλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 5-6 κουταλιές λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις τα νιόκι σηκωθούν στη επιφάνεια και επιπλέουν, τα σηκώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι για 1 λεπτό. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
Back To Top