Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Υλικά:

700 γρ. πατάτες μέτριες

75 γρ. αλεύρι

45 γρ. κορν φλάουρ

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

25γρ. ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

Φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε επάνω σε μία ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αρωματίζουμε με το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, μία πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κορν φλάουρ και πλάθουμε το μείγμα για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Τα κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι. Δίπλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 5-6 κουταλιές λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις τα νιόκι σηκωθούν στη επιφάνεια και επιπλέουν, τα σηκώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι για 1 λεπτό. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top