Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Υλικά:

700 γρ. πατάτες μέτριες

75 γρ. αλεύρι

45 γρ. κορν φλάουρ

25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

25γρ. ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

Φασκόμηλο

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε και τις τοποθετούμε επάνω σε μία ξύλινη και αλευρωμένη επιφάνεια. Τις αρωματίζουμε με το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, μία πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το κορν φλάουρ και πλάθουμε το μείγμα για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια στο μέγεθος ενός δαχτύλου. Τα κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια και τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα νιόκι. Δίπλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 5-6 κουταλιές λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις τα νιόκι σηκωθούν στη επιφάνεια και επιπλέουν, τα σηκώνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι για 1 λεπτό. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
Back To Top