Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.

Υλικά:

2 κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

4 κολοκύθια

4 ντομάτες

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

3 μέτριες αγκινάρες

120 γρ. ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη φρέσκια

1 λάιμ

10 φύλλα βασιλικό

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές., ενώ τις πιπεριές και τις ντομάτες τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε και τις αγκινάρες στη μέση και ύστερα παίρνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάιμ για μία ώρα. Έχουμε βάλει την ψηστιέρα να ζεσταίνει και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα απλώνουμε όλα στο πιάτο και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με το φλέικς παρμεζάνας και τα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε μπορούμε γύρω γύρω να βάλουμε ψημένες φέτες ψωμί.

empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
Back To Top