Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ενα εντυπωσιακό πιάτο που μπορεί να σταθεί και ως σαλάτα και ως ορεκτικό.

Υλικά:

2 κρεμμύδια

2 μελιτζάνες

4 κολοκύθια

4 ντομάτες

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά κίτρινη

3 μέτριες αγκινάρες

120 γρ. ελαιόλαδο

λίγη ρίγανη φρέσκια

1 λάιμ

10 φύλλα βασιλικό

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές., ενώ τις πιπεριές και τις ντομάτες τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε και τις αγκινάρες στη μέση και ύστερα παίρνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάιμ για μία ώρα. Έχουμε βάλει την ψηστιέρα να ζεσταίνει και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα απλώνουμε όλα στο πιάτο και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με το φλέικς παρμεζάνας και τα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε μπορούμε γύρω γύρω να βάλουμε ψημένες φέτες ψωμί.

empty alt

Λαβράκια με άγρια μανιτάρια

Αν ψάχνετε να βγάλετε λαβράκι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! 
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Μπισκότα σοκολάτας με τζίντζερ

Για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και στα... κλεφτά.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
Back To Top