Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.

Υλικά:

350 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ζάχαρη άχνη

180 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα

250 γρ. βούτυρο

Αλάτι

2 κ.γ. μπέκιν

2 αυγά

1 σφηνάκι κονιάκ

250 γρ. μαρμελάδα μήλου

100 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα για το γαρνίρισμα

Κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχουμε για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη, κρατάμε λίγη για να πλάσουμε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχουμε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρουμε με την πούδρα αμυγδάλου. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε από πάνω κάθετα και οριζόντια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
Back To Top