Μέτρια   Μερίδες : 8   18.31-21.00  

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.

Υλικά:

350 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ζάχαρη άχνη

180 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα

250 γρ. βούτυρο

Αλάτι

2 κ.γ. μπέκιν

2 αυγά

1 σφηνάκι κονιάκ

250 γρ. μαρμελάδα μήλου

100 γρ. αμύγδαλα άσπρα σε πούδρα για το γαρνίρισμα

Κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα, το κονιάκ, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου που έχουμε για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 3 ώρες. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη, κρατάμε λίγη για να πλάσουμε τα μπαστουνάκια από πάνω και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κονιάκ αφού τα έχουμε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ και μετά γαρνίρουμε με την πούδρα αμυγδάλου. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα τοποθετούμε από πάνω κάθετα και οριζόντια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά.

empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
Back To Top