Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

50 λίτρα νερό

2,5 κιλά αλάτι χοντρό

1,5 χούφτα ζάχαρη

10 φύλλα δάφνης

1,5 χούφτα αλάτι κόκκινο

1 χούφτα κόκκους πιπεριού

3/4 της χούφτας γαρύφαλλο

2 ξύλα κανέλας

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά, και τα αφήνουμε με βράσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφού το μείγμα κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο και ρίχνουμε τους ξιφίες μέσα. Αφήνουμε το ψάρι για 7 ημέρες να ψηθεί μέσα στη μαρινάδα (εξαρτάται από το πάχος του κάθε κομματιού), αφού τα αφαιρέσουμε από τη μαρινάδα, τα κρεμάμε μέσα σε δίχτυα για 1 ημέρα να στεγνώσουν. Καπνίζουμε για 6-7 ώρες σε φουλ καπνό. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να στεγνώσει, κλείνουμε σε vacuum 100% και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κόβουμε στη ζαμπονομηχανή όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, σχεδόν διάφανες. Σε κάθε μερίδα βάζουμε 65 γρ. ξιφία.

empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
Back To Top