Δύσκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

50 λίτρα νερό

2,5 κιλά αλάτι χοντρό

1,5 χούφτα ζάχαρη

10 φύλλα δάφνης

1,5 χούφτα αλάτι κόκκινο

1 χούφτα κόκκους πιπεριού

3/4 της χούφτας γαρύφαλλο

2 ξύλα κανέλας

Οδηγίες:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά, και τα αφήνουμε με βράσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφού το μείγμα κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο και ρίχνουμε τους ξιφίες μέσα. Αφήνουμε το ψάρι για 7 ημέρες να ψηθεί μέσα στη μαρινάδα (εξαρτάται από το πάχος του κάθε κομματιού), αφού τα αφαιρέσουμε από τη μαρινάδα, τα κρεμάμε μέσα σε δίχτυα για 1 ημέρα να στεγνώσουν. Καπνίζουμε για 6-7 ώρες σε φουλ καπνό. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να στεγνώσει, κλείνουμε σε vacuum 100% και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κόβουμε στη ζαμπονομηχανή όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, σχεδόν διάφανες. Σε κάθε μερίδα βάζουμε 65 γρ. ξιφία.

empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Muffins με σοκολάτα και αμύγδαλο

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
Back To Top