Μέτρια   Μερίδες : 12   21.01-04.59  

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Υλικά:

400 γρ. μαύρα φασόλια που τα έχουμε αφήσει από το βράδυ σε κρύο νερό να φουσκώσουν

3 αυγά

40 γρ. φρουκτόζη

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

15 γρ. κακάο σκόνη

1 φλιτζάνι καφέ espresso

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γ. βανίλια σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Βράζουμε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Περνάμε τα φασόλια στο μίξερ μαζί με 1 αυγό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά μαζί με τη φρουκτόζη και προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα φασόλια. Προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί μακρόστενο 21Χ16 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
Back To Top