Μέτρια   Μερίδες : 12   21.01-04.59  

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Υλικά:

400 γρ. μαύρα φασόλια που τα έχουμε αφήσει από το βράδυ σε κρύο νερό να φουσκώσουν

3 αυγά

40 γρ. φρουκτόζη

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

15 γρ. κακάο σκόνη

1 φλιτζάνι καφέ espresso

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γ. βανίλια σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Βράζουμε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Περνάμε τα φασόλια στο μίξερ μαζί με 1 αυγό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά μαζί με τη φρουκτόζη και προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα φασόλια. Προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί μακρόστενο 21Χ16 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
Back To Top