Μέτρια   Μερίδες : 12   21.01-04.59  

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Υλικά:

400 γρ. μαύρα φασόλια που τα έχουμε αφήσει από το βράδυ σε κρύο νερό να φουσκώσουν

3 αυγά

40 γρ. φρουκτόζη

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

15 γρ. κακάο σκόνη

1 φλιτζάνι καφέ espresso

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γ. βανίλια σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

Βράζουμε τα φασόλια σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Περνάμε τα φασόλια στο μίξερ μαζί με 1 αυγό. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά μαζί με τη φρουκτόζη και προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ, το μπέκιν, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα φασόλια. Προσθέτουμε μέσα και τα κομματάκια σοκολάτας. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί μακρόστενο 21Χ16 με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετραγωνάκια.

empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
Back To Top