Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!

Υλικά:

600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο φρέσκο

2 πράσες κομμένες ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

40 γρ. maizena

1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 λεπτά. Έχουμε τη μπεσαμέλ ζεστή και ρίχνουμε μέσα τις πράσες με το κρεμμύδι. Περνάμε όλο το μείγμα στο μίξερ ώστε να έχουμε μία μπεσαμέλ αρωματισμένη. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με το σχοινόπρασο και το μαϊντανό. Αλευρώνουμε το ψάρι με το maizena και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί. Το βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Back To Top