Μέτρια   Μερίδες : 3   21.01-04.59  

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

1 κουτάκι μπύρα μαύρη (330 γρ.)

80 γρ. βούτυρο

1 ½ λίτρο ζωμό μοσχάρι ή λαχανικών

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. σπεκ κομμένο τετραγωνάκια

50 γ. παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. τυρί mascarpone

50 γρ. ντομάτα καρέ

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπεκ και τσιγαρίζουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 8 – 10 λεπτά. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο, σβήνουμε σιγά σιγά με τη μπύρα ανά 3 φορές, αφήνοντας κάθε φορά να εξατμίζεται και να παίρνει γεύση. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα καρέ και ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το mascarpone και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
Back To Top