Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.

Υλικά:

100γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ρυζάλευρο

150 γρ. φρουκτόζη

2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

100 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. πουρέ από μήλο

5 ασπράδια αυγού

25 γρ. καρυδόψιχα

25 γρ. καρύδα τριμμένη

50 γρ. ανανά χωρίς ζάχαρη κομμένο τετραγωνάκια (κονσέρβα)

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 στικ βανίλια

Για το γλάσο

150 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη φρουκτόζη, το μπέκιν και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, τον πουρέ από μήλο και την ψίχα από τη βανίλια. Μέσα σε αυτό το μείγμα που έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα που είναι στεγνό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μία τουρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε το γλάσο.

Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία κρέμα και με αυτήν γλασάρουμε την τούρτα.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 

Back To Top