Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απογειώσετε τα καρότα, το μήλο και τον ανανά.

Υλικά:

100γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. ρυζάλευρο

150 γρ. φρουκτόζη

2 κ.γ. κανέλα τριμμένη

100 γρ. καλαμποκέλαιο

50 γρ. πουρέ από μήλο

5 ασπράδια αυγού

25 γρ. καρυδόψιχα

25 γρ. καρύδα τριμμένη

50 γρ. ανανά χωρίς ζάχαρη κομμένο τετραγωνάκια (κονσέρβα)

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

1 στικ βανίλια

Για το γλάσο

150 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια light

80 γρ. ζάχαρη άχνη

Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με τη φρουκτόζη, το μπέκιν και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, το ελαιόλαδο, τον πουρέ από μήλο και την ψίχα από τη βανίλια. Μέσα σε αυτό το μείγμα που έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα που είναι στεγνό και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, την καρύδα, τον ανανά και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μία τουρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει στους 180 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν βάλουμε το γλάσο.

Για το γλάσο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία κρέμα και με αυτήν γλασάρουμε την τούρτα.

empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top