Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα. Γι’ αυτό, αν αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεις μπάρμπεκιου στο σπίτι, ακολούθησε τα παρακάτω tips για να γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας από το αποτέλεσμα.

-Μαρινάρισέ το. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ένα εξεζητημένο μείγμα: αρκεί να ανακατέψεις ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και διάφορα φρέσκα βότανα για να αναδείξεις τα μεγαλύτερα ατού του. Προσθέτοντας λίγο σκόρδο και τσίλι, η γεύση θα απογειωθεί.

-Φύλαξε λίγη από τη μαρινάδα σου για μετά. Χρησιμοποίησε αυτή την ποσότητα προς το τέλος του ψησίματος, για να αλείψεις το κρέας και να τονίσεις τις γεύσεις του μείγματος και του κοτόπουλου.

-Ψήσε το κοτόπουλο σε κάρβουνα και όχι σε ηλεκτρική συσκευή, αν έχεις τη δυνατότητα. Θα δώσει ένα όμορφο ροδαλό χρώμα, βάθος στη γεύση και ασύγκριτα τραγανή υφή.

-Μην απομακρυνθείς καθόλου από τα κάρβουνα την ώρα του ψησίματος. Περίμενε μέχρι το κρέας να ροδίσει, ίσως να καψαλιστεί ελαφρώς στις άκρες, αλλά όχι να καεί. Αν διαπιστώσεις π.χ. ότι το στήθος κοτόπουλου, που είναι πιο ευπαθές, έχει αρχίσει να καίγεται, μετάφερέ το σε πιο ψυχρά σημεία της ψησταριάς για να συνεχιστεί το ψήσιμο ομοιόμορφα μέσα-έξω.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top