Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα. Βάλτε ολόκληρο το τηγάνι ή μια στρογγυλή φόρμα στον φούρνο για 10 λεπτά έως ότου το τυρί είναι ωραίο και λιωμένο και έχετε λίγη rice-pizza στα χέρια σας.

Σκεφτείτε το ως πίτσα με διαφορετικό βασικό υδατάνθρακα – με διαφορετική δηλαδή βάση: ρύζι αντί για ψωμί/ζύμη. Είναι ακόμα νόστιμο, και δεν χρειάζεται να περιμένετε να αφήσετε να περιμένετε για να αυξηθεί αυτή η ζύμη. Προσαρμόστε την παρακάτω εκδοχή με όποιον τρόπο θέλετε, χρησιμοποιώντας όποιο είδος ρυζιού θέλετε (το κολλώδες καστανό ρύζι είναι το προσωπικό μου αγαπημένο εδώ, αλλά οποιαδήποτε ποικιλία θα κάνει) και ό,τι τυρί και επιπλέον υλικά θέλετε.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ:

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή τριμμένο κρεμμύδι)

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

3/4 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη/θυμάρι/δυόσμος/βασιλικός)

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

1/8 κουτ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

3 φλ. μαγειρεμένο ρύζι

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

250 γρ.  τριμμένη ντομάτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1/4 κουτ. χοντρό αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. πεπερόνι

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

ricepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το ρύζι: Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (ή σε οποιοδήποτε τηγάνι αρκεί μετά να βάλετε το ρύζι σε φόρμα φούρνου για να ψήσετε την πίτσα) σε μέτρια φωτιά, θερμάνετε 1 κουταλιά λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μείγμα με τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσό, 2 λεπτά. Προσθέστε τοματοπολτό και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελωθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και το ρύζι και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται ελαφρώς τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και στη συνέχεια ανακατέψτε σε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και σουσάμι μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Συναρμολογήστε την «πίτσα»: Απλώστε μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας πάνω από τηγανητό ρύζι σε ένα ομοιόμορφο στρώμα, στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ολοκληρώστε με πεπερόνι.

Μεταφέρετε το τηγάνι (ή τη φόρμα αναλόγως) στο φούρνο και ψήστε έως ότου το τυρί λιώσει και οι άκρες είναι χρυσές, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά
Back To Top