Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα. Βάλτε ολόκληρο το τηγάνι ή μια στρογγυλή φόρμα στον φούρνο για 10 λεπτά έως ότου το τυρί είναι ωραίο και λιωμένο και έχετε λίγη rice-pizza στα χέρια σας.

Σκεφτείτε το ως πίτσα με διαφορετικό βασικό υδατάνθρακα – με διαφορετική δηλαδή βάση: ρύζι αντί για ψωμί/ζύμη. Είναι ακόμα νόστιμο, και δεν χρειάζεται να περιμένετε να αφήσετε να περιμένετε για να αυξηθεί αυτή η ζύμη. Προσαρμόστε την παρακάτω εκδοχή με όποιον τρόπο θέλετε, χρησιμοποιώντας όποιο είδος ρυζιού θέλετε (το κολλώδες καστανό ρύζι είναι το προσωπικό μου αγαπημένο εδώ, αλλά οποιαδήποτε ποικιλία θα κάνει) και ό,τι τυρί και επιπλέον υλικά θέλετε.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ:

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή τριμμένο κρεμμύδι)

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

3/4 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη/θυμάρι/δυόσμος/βασιλικός)

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

1/8 κουτ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

3 φλ. μαγειρεμένο ρύζι

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

250 γρ.  τριμμένη ντομάτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1/4 κουτ. χοντρό αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. πεπερόνι

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

ricepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το ρύζι: Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (ή σε οποιοδήποτε τηγάνι αρκεί μετά να βάλετε το ρύζι σε φόρμα φούρνου για να ψήσετε την πίτσα) σε μέτρια φωτιά, θερμάνετε 1 κουταλιά λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μείγμα με τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσό, 2 λεπτά. Προσθέστε τοματοπολτό και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελωθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και το ρύζι και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται ελαφρώς τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και στη συνέχεια ανακατέψτε σε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και σουσάμι μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Συναρμολογήστε την «πίτσα»: Απλώστε μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας πάνω από τηγανητό ρύζι σε ένα ομοιόμορφο στρώμα, στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ολοκληρώστε με πεπερόνι.

Μεταφέρετε το τηγάνι (ή τη φόρμα αναλόγως) στο φούρνο και ψήστε έως ότου το τυρί λιώσει και οι άκρες είναι χρυσές, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top