Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα.

Αν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι με ντομάτα, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και πασπαλίστε το με τυρί και όλα τα αγαπημένα σας υλικά για πίτσα. Βάλτε ολόκληρο το τηγάνι ή μια στρογγυλή φόρμα στον φούρνο για 10 λεπτά έως ότου το τυρί είναι ωραίο και λιωμένο και έχετε λίγη rice-pizza στα χέρια σας.

Σκεφτείτε το ως πίτσα με διαφορετικό βασικό υδατάνθρακα – με διαφορετική δηλαδή βάση: ρύζι αντί για ψωμί/ζύμη. Είναι ακόμα νόστιμο, και δεν χρειάζεται να περιμένετε να αφήσετε να περιμένετε για να αυξηθεί αυτή η ζύμη. Προσαρμόστε την παρακάτω εκδοχή με όποιον τρόπο θέλετε, χρησιμοποιώντας όποιο είδος ρυζιού θέλετε (το κολλώδες καστανό ρύζι είναι το προσωπικό μου αγαπημένο εδώ, αλλά οποιαδήποτε ποικιλία θα κάνει) και ό,τι τυρί και επιπλέον υλικά θέλετε.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ:

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα

3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή τριμμένο κρεμμύδι)

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

3/4 κουτ. καρυκεύματα (ρίγανη/θυμάρι/δυόσμος/βασιλικός)

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

1/8 κουτ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

3 φλ. μαγειρεμένο ρύζι

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

250 γρ.  τριμμένη ντομάτα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1/4 κουτ. χοντρό αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. αλάτι

1/4 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. πεπερόνι

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

ricepizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε το ρύζι: Σε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (ή σε οποιοδήποτε τηγάνι αρκεί μετά να βάλετε το ρύζι σε φόρμα φούρνου για να ψήσετε την πίτσα) σε μέτρια φωτιά, θερμάνετε 1 κουταλιά λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πιπέρι, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το μείγμα με τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσό, 2 λεπτά. Προσθέστε τοματοπολτό και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελωθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας λάδι, και το ρύζι και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να αρχίσει να γίνεται ελαφρώς τραγανό, περίπου 8 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και στη συνέχεια ανακατέψτε σε ½ φλιτζάνι παρμεζάνα και σουσάμι μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Συναρμολογήστε την «πίτσα»: Απλώστε μισό φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας πάνω από τηγανητό ρύζι σε ένα ομοιόμορφο στρώμα, στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα και ολοκληρώστε με πεπερόνι.

Μεταφέρετε το τηγάνι (ή τη φόρμα αναλόγως) στο φούρνο και ψήστε έως ότου το τυρί λιώσει και οι άκρες είναι χρυσές, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
Back To Top