Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια κουραστική κρύα μέρα απολαμβάνοντας το ποτό σου στο αγαπημένο σου μπαρ, αλλά έχεις πάντα τη δυνατότητα να φτιάξεις και να απολαύσεις ευφάνταστα και εξαιρετικά κοκτέιλ στο σπίτι.

Μπορείς εύκολα να γίνεις bartender και να βρεις συνταγές και υλικά που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα σε βάλουν σε εορταστικό πνεύμα ακόμα και αν δεν έχεις θέρμανση στην πολυκατοικία και ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων.

Βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τα φώτα ή κλείσε τα εντελώς και άναψε μερικά κεράκια ή άφησε απλώς τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Χαλάρωσε. Έρχονται γιορτές και σου αξίζει να τις περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα.

Το παρακάτω κοκτέιλ είναι αρκετά γλυκό και δυνατό για να σου αφήσει μια αίσθηση θαλπωρής με άρωμα ευτυχισμένης παιδικής ανάμνησης και ένα warm hearted αίσθημα σαν σφιχτή αγκαλιά του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου!

Cheers!

 

pep

Peppermintinis

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. τριμμένη σοκολάτα ή σε κομμάτια, λιωμένη

1/4 φλ. θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια

6 σφηνάκια λικέρ λευκής σοκολάτας (όπου σφηνάκια ή απλώς μέρη)

4 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια peppermint schnapps

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πάγος

3 μικρά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια για το σερβίρισμα-ντεκόρ και παραπάνω για πασπάλισμα

peper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε λιωμένη σοκολάτα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθέτησε θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Βύθισε πρώτα τα ποτήρια μαρτίνι σε σοκολάτα και μετά στο πιάτο με τα ζαχαρωτά καλαμάκια. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στο κάτω μέρος των ποτηριών και στροβίλισέ τα για να καλύψεις το κάτω μέρος των ποτηριών με σοκολάτα. Τοποθέτησε τα ποτήρια στον καταψύκτη ή στο ψυγείο ενώ προετοιμάζεις το κοκτέιλ.

Συνδυάζεις λικέρ λευκής σοκολάτας, βότκα, peppermint schnapps και κρέμα γάλακτος σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίζεις ως την κορυφή με πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Χωρίζεις το ποτό σε 3 ποτήρια και γαρνίρεις με ένα ζαχαρωτό χριστουγεννιάτικο καλαμάκι πριν το σερβίρεις.

Στην υγειά σου!

 

 

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Βαρκάδα στην απόλαυση με αβοκάντο+αβγό

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.
Back To Top