Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις μια κουραστική κρύα μέρα απολαμβάνοντας το ποτό σου στο αγαπημένο σου μπαρ, αλλά έχεις πάντα τη δυνατότητα να φτιάξεις και να απολαύσεις ευφάνταστα και εξαιρετικά κοκτέιλ στο σπίτι.

Μπορείς εύκολα να γίνεις bartender και να βρεις συνταγές και υλικά που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και θα σε βάλουν σε εορταστικό πνεύμα ακόμα και αν δεν έχεις θέρμανση στην πολυκατοικία και ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα φαν των Χριστουγέννων.

Βάλε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τα φώτα ή κλείσε τα εντελώς και άναψε μερικά κεράκια ή άφησε απλώς τα φώτα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Χαλάρωσε. Έρχονται γιορτές και σου αξίζει να τις περάσεις όσο γίνεται πιο όμορφα.

Το παρακάτω κοκτέιλ είναι αρκετά γλυκό και δυνατό για να σου αφήσει μια αίσθηση θαλπωρής με άρωμα ευτυχισμένης παιδικής ανάμνησης και ένα warm hearted αίσθημα σαν σφιχτή αγκαλιά του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου!

Cheers!

 

pep

Peppermintinis

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλ. τριμμένη σοκολάτα ή σε κομμάτια, λιωμένη

1/4 φλ. θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια

6 σφηνάκια λικέρ λευκής σοκολάτας (όπου σφηνάκια ή απλώς μέρη)

4 σφηνάκια βότκα

2 σφηνάκια peppermint schnapps

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Πάγος

3 μικρά ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια για το σερβίρισμα-ντεκόρ και παραπάνω για πασπάλισμα

peper

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίξε λιωμένη σοκολάτα σε ένα ρηχό πιάτο και τοποθέτησε θρυμματισμένα ζαχαρωτά χριστουγεννιάτικα καλαμάκια σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Βύθισε πρώτα τα ποτήρια μαρτίνι σε σοκολάτα και μετά στο πιάτο με τα ζαχαρωτά καλαμάκια. Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στο κάτω μέρος των ποτηριών και στροβίλισέ τα για να καλύψεις το κάτω μέρος των ποτηριών με σοκολάτα. Τοποθέτησε τα ποτήρια στον καταψύκτη ή στο ψυγείο ενώ προετοιμάζεις το κοκτέιλ.

Συνδυάζεις λικέρ λευκής σοκολάτας, βότκα, peppermint schnapps και κρέμα γάλακτος σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Γεμίζεις ως την κορυφή με πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Χωρίζεις το ποτό σε 3 ποτήρια και γαρνίρεις με ένα ζαχαρωτό χριστουγεννιάτικο καλαμάκι πριν το σερβίρεις.

Στην υγειά σου!

 

 

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

Δέκα τροφές που σας κάνουν …lifting! Δείξτε νεότεροι τρώγοντάς τες

Ποιος δε θέλει να μοιάζει (και φυσικά να είναι) νεότερος… Αν και τον κυρίαρχο ρόλο τον έχουν τα γονίδια, μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυνήγι της αιώνιας νεότητας έχει και το κεφάλαιο «διατροφή».
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top