Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.

 

Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας. Ειδικά όταν αυτό που κόψατε πριν ήταν κάτι έντονο, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Φράουλες με άρωμα σκόρδου; Αηδία!

 

Για να σας σώσουμε από αυτό το περίεργο ενδεχόμενο, αποκαλύπτουμε τι γίνεται όταν κόψετε σκόρδο σε πλαστικές και ξύλινες σανίδες κοπής και στη συνέχεια, δοκιμάσατε τις εξής λύσεις για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα:

 

Λύση 1: Χυμός λεμονιού και ξίδι. Είχαμε αρκετές ελπίδες για αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό φυσικού καθαρισμού, ο οποίος συχνά λειτουργεί καλά για την εξαφάνιση άλλων ισχυρών μυρωδιών σε άλλες επιφάνειες κουζίνας. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε, όταν δοκιμάστηκαν στις σανίδες κοπής μετά το σκόρδο, ότι δεν εξαφάνισαν τη μυρωδιά ή τη γεύση. Οπότε αποφύγετε αυτή την εκδοχή.

 

smell2

 

Λύσεις 2-5. Αλεσμένος καφές, τριμμένη πατάτα, τριμμένο μήλο με χοντρό αλάτι και κομμένο στη μέση λεμόνι. Είπαμε να δοκιμάσουμε μερικά hacks στο διαδίκτυο. Όλα απέτυχαν. Πάμε παρακάτω.

 

Λύση 6: Μαγειρικής σόδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε: ότι αυτός ο τρόπος εξαφάνισε σχεδόν κάθε ίχνος μυρωδιάς! Απλώσαμε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια κοπής, την τρίψαμε με ζεστό νερό και στη συνέχεια ακολούθησε σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει ούτε αυτό τότε ξέρετε ότι έχετε μόνο μία ριζική λύση – να έχετε ένα ειδικό ξύλο ή μια ξεχωριστή επιφάνειας κοπής μόνο για σκόρδο και κρεμμύδι!

 

 

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Το tip για να διατηρείται ο καφές σου ζεστός για περισσότερη ώρα

Μήπως ο καφές σου κρυώνει υπερβολικά σύντομα, από τη στιγμή που θα τον σερβίρεις στο φλιτζάνι; Δοκίμασε το παρακάτω κόλπο για να τον διατηρήσεις ζεστό για περισσότερη ώρα.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
Back To Top