Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.

 

Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας. Ειδικά όταν αυτό που κόψατε πριν ήταν κάτι έντονο, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Φράουλες με άρωμα σκόρδου; Αηδία!

 

Για να σας σώσουμε από αυτό το περίεργο ενδεχόμενο, αποκαλύπτουμε τι γίνεται όταν κόψετε σκόρδο σε πλαστικές και ξύλινες σανίδες κοπής και στη συνέχεια, δοκιμάσατε τις εξής λύσεις για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα:

 

Λύση 1: Χυμός λεμονιού και ξίδι. Είχαμε αρκετές ελπίδες για αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό φυσικού καθαρισμού, ο οποίος συχνά λειτουργεί καλά για την εξαφάνιση άλλων ισχυρών μυρωδιών σε άλλες επιφάνειες κουζίνας. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε, όταν δοκιμάστηκαν στις σανίδες κοπής μετά το σκόρδο, ότι δεν εξαφάνισαν τη μυρωδιά ή τη γεύση. Οπότε αποφύγετε αυτή την εκδοχή.

 

smell2

 

Λύσεις 2-5. Αλεσμένος καφές, τριμμένη πατάτα, τριμμένο μήλο με χοντρό αλάτι και κομμένο στη μέση λεμόνι. Είπαμε να δοκιμάσουμε μερικά hacks στο διαδίκτυο. Όλα απέτυχαν. Πάμε παρακάτω.

 

Λύση 6: Μαγειρικής σόδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε: ότι αυτός ο τρόπος εξαφάνισε σχεδόν κάθε ίχνος μυρωδιάς! Απλώσαμε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια κοπής, την τρίψαμε με ζεστό νερό και στη συνέχεια ακολούθησε σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει ούτε αυτό τότε ξέρετε ότι έχετε μόνο μία ριζική λύση – να έχετε ένα ειδικό ξύλο ή μια ξεχωριστή επιφάνειας κοπής μόνο για σκόρδο και κρεμμύδι!

 

 

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Πώς δεν θα παραβράσεις τις γαρίδες σου (ούτε θα τις αφήσεις ωμές)

Ίσως θεωρείς ότι δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο από το μαγείρεμα της γαρίδας (ιδιαίτερα αν είναι ήδη καθαρισμένη). Μέχρι που θα δοκιμάσεις να τη βράσεις για πρώτη φορά και θα το παρακάνεις με το χρόνο μαγειρέματος, με αποτέλεσμα να σου βγει σκληρή σαν λάστιχο.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
Back To Top