Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.

 

Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας. Ειδικά όταν αυτό που κόψατε πριν ήταν κάτι έντονο, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Φράουλες με άρωμα σκόρδου; Αηδία!

 

Για να σας σώσουμε από αυτό το περίεργο ενδεχόμενο, αποκαλύπτουμε τι γίνεται όταν κόψετε σκόρδο σε πλαστικές και ξύλινες σανίδες κοπής και στη συνέχεια, δοκιμάσατε τις εξής λύσεις για αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα:

 

Λύση 1: Χυμός λεμονιού και ξίδι. Είχαμε αρκετές ελπίδες για αυτόν τον ισχυρό συνδυασμό φυσικού καθαρισμού, ο οποίος συχνά λειτουργεί καλά για την εξαφάνιση άλλων ισχυρών μυρωδιών σε άλλες επιφάνειες κουζίνας. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε, όταν δοκιμάστηκαν στις σανίδες κοπής μετά το σκόρδο, ότι δεν εξαφάνισαν τη μυρωδιά ή τη γεύση. Οπότε αποφύγετε αυτή την εκδοχή.

 

smell2

 

Λύσεις 2-5. Αλεσμένος καφές, τριμμένη πατάτα, τριμμένο μήλο με χοντρό αλάτι και κομμένο στη μέση λεμόνι. Είπαμε να δοκιμάσουμε μερικά hacks στο διαδίκτυο. Όλα απέτυχαν. Πάμε παρακάτω.

 

Λύση 6: Μαγειρικής σόδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε: ότι αυτός ο τρόπος εξαφάνισε σχεδόν κάθε ίχνος μυρωδιάς! Απλώσαμε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια κοπής, την τρίψαμε με ζεστό νερό και στη συνέχεια ακολούθησε σαπούνι και ζεστό νερό.

 

Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει ούτε αυτό τότε ξέρετε ότι έχετε μόνο μία ριζική λύση – να έχετε ένα ειδικό ξύλο ή μια ξεχωριστή επιφάνειας κοπής μόνο για σκόρδο και κρεμμύδι!

 

 

empty alt

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

3 τρόποι να χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου τα κοτσάνια των μυρωδικών

Σχεδόν κάθε συνταγή σου λέει να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φύλλα του βασιλικού, του μαϊντανού, του άνηθου ή άλλων φρέσκων μυρωδικών.
empty alt

Cherry time: όλα όσα θες να ξέρεις για τα κεράσια

Είναι κόκκινα, ζουμερά, λαχταριστά και δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα… Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Καλοκαιρινές μπάρες λεμονιού

Αν ψάχνεις κάτι γλυκό, απολαυστικό, υγιεινό, δροσερό, καλοκαιρινό και με λίγες θερμίδες – έχουμε αυτό που ζητάς! Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο.
Back To Top