Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με χάλια στομάχι.

Πώς θα καταλάβεις ότι το έχεις βρει; Οι παρακάτω κανόνες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις αν είσαι τύπος «μοχίτο», «μπλάντι μέρι» ή «κόκκινο κρασί».

1. Πρέπει να μπορείς να πιείς πάνω από ένα. Το ποτό σου δεν πρέπει να είναι τόσο δυνατό ώστε να σε βγάζει off με ένα ποτήρι. Αυτό που θα διαλέξεις λοιπόν εξαρτάται από το φύλο, το σωματικό βάρος σου (δύο παράγοντες που επηρεάζουν πόσο μας «χτυπάει» το αλκοόλ) και φυσικά το πόσο… στενή σχέση έχεις αναπτύξει με το οινόπνευμα.

2. Πρέπει να μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι. Γι’ αυτό, ένα κοκτέιλ που απαιτεί δίπλωμα μπαρίστα δεν παίζει ως επιλογή (εκτός αν έχεις δίπλωμα μπαρίστα). Για να μπορείς να απολαμβάνεις το ποτό σου και σε ένα σπιτικό πάρτι ή ακόμα και με λίγους καλούς φίλους ένα Σάββατο βράδυ, πρέπει να φτιάχνεται σχετικά απλά και να συνδυάζει υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα, ακόμα και στην κάβα της γειτονιάς σου.

3. Πρέπει να ταιριάζει στις καιρικές συνθήκες. Μπορείς λοιπόν να πίνεις άλλο ποτό το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένα μοχίτο, που πίνεται ευχάριστα ένα βράδυ του Αυγούστου στο beach bar, δεν είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για κάποια παγωμένη νύχτα του Ιανουαρίου.

4. Πρέπει να συνοδεύεται από μια ιστορία. Ένα ποτό μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα νέο ειδύλλιο ή μια καινούρια φιλία. Αρκεί να έχει την ιστορία του: μπορεί, για παράδειγμα, να ήταν το αγαπημένο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή να είχε οδηγήσει τον Βαν Γκογκ στην τρέλα. Και αν δεν έχει ιστορία αλλά το διάλεξες γιατί απλά σου αρέσει η γεύση του, μπορείς πάντα να επινοήσεις μία.

5. Πρέπει να σου πηγαίνει. Προτού γελάσεις, σκέψου αυτό: Αν είσαι, για παράδειγμα, γυναίκα με ύψος 1,50 και 40 κιλά, πώς θα έδειχνες με ένα μισόκιλο ποτήρι μπίρας στο χέρι;

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
Back To Top