Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σου φτιάξει τη μέρα! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μάφιν που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανακάτεψε καλά τα υγρά συστατικά του μείγματος: Φρόντισε να ενωθούν καλά μεταξύ τους προτού προσθέσεις τα στεγνά υλικά.

Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα: Από τη στιγμή που θα έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ανακατεύεις το μείγμα θα γίνει υπερβολικά πηχτό και τα μάφιν σου σκληρά.

Πρόσθεσε απαλά τα έξτρα συστατικά: Αν φτιάχνεις μάφιν με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας, ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψέ τα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα, ίσα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Μην παραγεμίσεις τα φορμάκια: Χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος για σούπες ή ένα σκουπ παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Αν τα γεμίσεις παραπάνω, τα μάφιν, φουσκώνοντας, μπορεί να ξεχειλίσουν από τα φορμάκια.

Άφησέ τα κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρεις: Περίμενε για τουλάχιστον 5 λεπτά και μετά επιχείρησε να τα βγάλεις από τα φορμάκια. Αν προσπαθήσεις να τα ξεφορμάρεις ζεστά, μπορεί να διαλυθούν. Μην περιμένεις όμως πολύ περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να λασπώσουν.

Τσέκαρε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει: Τα ψημένα μάφιν έχουν χρυσαφένιο χρώμα και σταθερό περίγραμμα. Για να βεβαιωθείς όμως ότι έχουν γίνει, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα!

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Δεν υπάρχει ευκολότερο γλυκό να φτιάξεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θέλεις να γιορτάσεις με ξεχωριστό τρόπο στο σπίτι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για ετοιμασίες; Φτιάξε σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Βασικά μυστικά εξοικείωσης με την κουζίνα

Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής για να νιώσετε άνετα στην κουζίνα σας, ωστόσο διάφορα sites παραδίδουν on line μαθήματα, ενώ στο youtube θα βρείτε πολλούς σεφ που κάνουν βήμα βήμα σε ζωντανό χρόνο όλα τα στάδια μιας συνταγής για να τα κάνετε μαζί τους.
empty alt

Εύκολα ζυμαρικά με λεμόνι-μπρόκολο και παρμεζάνα

Αυτό το πλούσιο πιάτο ζυμαρικών με φωτεινή, φρέσκια γεύση είναι ιδανικό για πολυάσχολα βράδια. Η παρμεζάνα προσθέτει ευπρόσδεκτη αλμυρότητα μπορείτε ακόμα να το συνδυάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες στη σχάρα ή τραγανά ρεβίθια για να συμπληρώσετε σε πρωτεΐνη.
Back To Top