Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σου φτιάξει τη μέρα! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μάφιν που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανακάτεψε καλά τα υγρά συστατικά του μείγματος: Φρόντισε να ενωθούν καλά μεταξύ τους προτού προσθέσεις τα στεγνά υλικά.

Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα: Από τη στιγμή που θα έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ανακατεύεις το μείγμα θα γίνει υπερβολικά πηχτό και τα μάφιν σου σκληρά.

Πρόσθεσε απαλά τα έξτρα συστατικά: Αν φτιάχνεις μάφιν με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας, ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψέ τα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα, ίσα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Μην παραγεμίσεις τα φορμάκια: Χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος για σούπες ή ένα σκουπ παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Αν τα γεμίσεις παραπάνω, τα μάφιν, φουσκώνοντας, μπορεί να ξεχειλίσουν από τα φορμάκια.

Άφησέ τα κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρεις: Περίμενε για τουλάχιστον 5 λεπτά και μετά επιχείρησε να τα βγάλεις από τα φορμάκια. Αν προσπαθήσεις να τα ξεφορμάρεις ζεστά, μπορεί να διαλυθούν. Μην περιμένεις όμως πολύ περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να λασπώσουν.

Τσέκαρε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει: Τα ψημένα μάφιν έχουν χρυσαφένιο χρώμα και σταθερό περίγραμμα. Για να βεβαιωθείς όμως ότι έχουν γίνει, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα!

empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top