Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να σου φτιάξει τη μέρα! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μάφιν που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Ανακάτεψε καλά τα υγρά συστατικά του μείγματος: Φρόντισε να ενωθούν καλά μεταξύ τους προτού προσθέσεις τα στεγνά υλικά.

Μην το παρακάνεις όμως με το ανακάτεμα: Από τη στιγμή που θα έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, είναι έτοιμο για ψήσιμο. Διαφορετικά, συνεχίζοντας να ανακατεύεις το μείγμα θα γίνει υπερβολικά πηχτό και τα μάφιν σου σκληρά.

Πρόσθεσε απαλά τα έξτρα συστατικά: Αν φτιάχνεις μάφιν με ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας, ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψέ τα απαλά με μία ξύλινη κουτάλα, ίσα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Μην παραγεμίσεις τα φορμάκια: Χρησιμοποίησε μια κουτάλα σερβιρίσματος για σούπες ή ένα σκουπ παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, γεμίζοντάς τα κατά τα τρία τέταρτα. Αν τα γεμίσεις παραπάνω, τα μάφιν, φουσκώνοντας, μπορεί να ξεχειλίσουν από τα φορμάκια.

Άφησέ τα κρυώσουν προτού τα ξεφορμάρεις: Περίμενε για τουλάχιστον 5 λεπτά και μετά επιχείρησε να τα βγάλεις από τα φορμάκια. Αν προσπαθήσεις να τα ξεφορμάρεις ζεστά, μπορεί να διαλυθούν. Μην περιμένεις όμως πολύ περισσότερο, γιατί τότε μπορεί να λασπώσουν.

Τσέκαρε με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει: Τα ψημένα μάφιν έχουν χρυσαφένιο χρώμα και σταθερό περίγραμμα. Για να βεβαιωθείς όμως ότι έχουν γίνει, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμα!

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

Τώρα μπορείτε να… φάτε τον Ράιαν Γκόσλινγκ-κυριολεκτικά!

Τώρα μπορείτε να… χαζέψετε το πρόσωπο του Ράιαν Γκόσλινγκ και να το φάτε χάρη στην Sarah Silverman, την ψυχή του Capecake Market στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Ζεστή ευτυχία… με γεύση σοκολάτα

Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα

Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top