Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.Και όχι ότι σταμάτησες να τρως την Λαμπρή. Μάλλον ακόμα και τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, κάτι τσιμπολογάς πάλι…

Ό,τι έγινε, έγινε, και ό,τι έφαγες, έφαγες! Δες τώρα τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαχθείς από τη δυσπεψία και την καούρα:

Αν νήστευες πριν, το στομάχι σου έπαθε σοκ από τα πολλά λίπη και την πολλή ζάχαρη. Και μια σόδα δεν φτάνει για να διορθώσει τη ζημιά…

Εάν νιώθεις φούσκωμα, ναυτία, δυσφορία στο πάνω μέρος της κοιλιάς, δυσπεψία δηλαδή:

1.Μάσησε μια μαστίχα. Θα σε βοηθήσει στην πέψη με το σάλιο και το γαστρικό υγρό που θα προκληθεί από το μάσημα.

2.Πιες ένα αφέψημα μέντας. Θα χαλαρώσει τους μύες του εντέρου και θα αυξήσει τα πεπτικά υγρά.

Εάν νιώθεις καούρες στο στομάχι (έφαγες πολλά τηγανητά ή ήπιες αλκοόλ;):

1.Πιες ένα αφέψημα δυόσμου που θα σε χαλαρώσει και θα εξαφανίσει το δυσάρεστο αίσθημα της καούρας.

2.Πάρε ένα αντιόξινο το οποίο θα περιορίσει τη δράση των οξέων στο στομάχι και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις τους σπόρους από το καλαμπόκι χωρίς να κάνεις χάλια την κουζίνα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αφαιρέσεις τους σπόρους από το βρασμένο καλαμπόκι, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν την κουζίνα σε κατάσταση… χάους, βομβαρδισμένη δηλαδή με σπόρους καλαμποκιού.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
Back To Top