Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Αν είστε λάτρης της μελιτζάνας, η pasta alla Norma μπορεί να γίνει το νέο σας αγαπημένο δείπνο με ζυμαρικά. Ενώ λατρεύω την παρμεζάνα μελιτζάνας και το ρολατίνι μελιτζάνας, όταν λαχταρώ λίγο λιγότερη δουλειά αλλά τις ίδιες γεύσεις μελιτζάνας, στρέφομαι σε αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με βάση την κόκκινη σάλτσα. Είναι μια κλασική συνταγή της Σικελίας για πολύ καλό λόγο και είναι το τέλειο εύκολο καλοκαιρινό δείπνο για να γιορτάσετε τις κορυφαίες φρέσκες γεύσεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

701

Συστατικά

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κιλό μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

500 γρ. ριγκατόνι

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

400 γρ. ντομάτες θρυμματισμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ricotta αλατισμένη, για το σερβίρισμα

Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε ριγκατόνι και βράστε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τη μελιτζάνα, δουλεύοντας σε παρτίδες όσο χρειάζεται για να μη γεμίσει το τηγάνι. Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή και μαλακή μέσα, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε τες σε πιατέλα να στραγγίξουν και αλατίζετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λάδι από την κατσαρόλα ή προσθέστε περισσότερο λάδι όπως χρειάζεται. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες και αφήνετε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό και ρίξτε τα να καλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα, μαζί με οποιοδήποτε λάδι στο πιάτο. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα όπως χρειάζεται.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστό με αλατισμένη ρικότα και φρέσκο ​​βασιλικό.

empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών – μια πράσινη λιχουδιά!

Στον ατμό ή ψητά τα λαχανάκια Βρυξελλών, αν και παραμελημένα στην ελληνική κουζίνα, είναι νόστιμα, θρεπτικά και μια γρήγορη και υγιεινή λύση στο πιάτο σου.

Back To Top