Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Αν είστε λάτρης της μελιτζάνας, η pasta alla Norma μπορεί να γίνει το νέο σας αγαπημένο δείπνο με ζυμαρικά. Ενώ λατρεύω την παρμεζάνα μελιτζάνας και το ρολατίνι μελιτζάνας, όταν λαχταρώ λίγο λιγότερη δουλειά αλλά τις ίδιες γεύσεις μελιτζάνας, στρέφομαι σε αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με βάση την κόκκινη σάλτσα. Είναι μια κλασική συνταγή της Σικελίας για πολύ καλό λόγο και είναι το τέλειο εύκολο καλοκαιρινό δείπνο για να γιορτάσετε τις κορυφαίες φρέσκες γεύσεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

701

Συστατικά

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κιλό μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

500 γρ. ριγκατόνι

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

400 γρ. ντομάτες θρυμματισμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ricotta αλατισμένη, για το σερβίρισμα

Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε ριγκατόνι και βράστε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τη μελιτζάνα, δουλεύοντας σε παρτίδες όσο χρειάζεται για να μη γεμίσει το τηγάνι. Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή και μαλακή μέσα, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε τες σε πιατέλα να στραγγίξουν και αλατίζετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λάδι από την κατσαρόλα ή προσθέστε περισσότερο λάδι όπως χρειάζεται. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες και αφήνετε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό και ρίξτε τα να καλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα, μαζί με οποιοδήποτε λάδι στο πιάτο. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα όπως χρειάζεται.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστό με αλατισμένη ρικότα και φρέσκο ​​βασιλικό.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Κόκκινες τηγανητές ντομάτες – με άφθονο λιωμένο τυρί

Τι να πούμε για αυτό το πιάτο. Συνδυάζει τα αρώματα του καλοκαιριού έχοντας για πρωταγωνίστριά του την ντομάτα (εδώ χρησιμοποιούμε μικρές ολόκληρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όποια ποικιλία από ντοματίνια θες), αλλά κλέβει τις εντυπώσεις για το λαχταριστό εφέ του λιωμένου απολαυστικού τυριού.
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Λευκά, κόκκινα ή ροζέ, τα σταφύλια είναι το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τα σταφύλια καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί από αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς για χρήση τους στην οινοποιία.
empty alt

Smoothie με φράουλα και λεμόνι

Λαχταράτε ένα smoothie τώρα που ο καιρός ζεσταίνει αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε όλη τη ζάχαρη σε ροφήματα που σας δελεάζουν στο κατάστημα; Αυτό το γρήγορο και εύκολο σπιτικό ρόφημα έξι συστατικών παίρνει τη γλύκα του κατευθείαν από τις φράουλες και περιέχει μόνο 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά...
Back To Top