Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

Αν είστε λάτρης της μελιτζάνας, η pasta alla Norma μπορεί να γίνει το νέο σας αγαπημένο δείπνο με ζυμαρικά. Ενώ λατρεύω την παρμεζάνα μελιτζάνας και το ρολατίνι μελιτζάνας, όταν λαχταρώ λίγο λιγότερη δουλειά αλλά τις ίδιες γεύσεις μελιτζάνας, στρέφομαι σε αυτή τη συνταγή ζυμαρικών με βάση την κόκκινη σάλτσα. Είναι μια κλασική συνταγή της Σικελίας για πολύ καλό λόγο και είναι το τέλειο εύκολο καλοκαιρινό δείπνο για να γιορτάσετε τις κορυφαίες φρέσκες γεύσεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ/ΜΕΡΙΔΑ:

701

Συστατικά

1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο όσο χρειάζεται

1 κιλό μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

Αλάτι

500 γρ. ριγκατόνι

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού

400 γρ. ντομάτες θρυμματισμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ricotta αλατισμένη, για το σερβίρισμα

Βασιλικός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε ριγκατόνι και βράστε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τη μελιτζάνα, δουλεύοντας σε παρτίδες όσο χρειάζεται για να μη γεμίσει το τηγάνι. Μαγειρέψτε τη μελιτζάνα μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή και μαλακή μέσα, για 8 έως 10 λεπτά. Τοποθετήστε τες σε πιατέλα να στραγγίξουν και αλατίζετε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, προσθέτοντας περισσότερο λάδι όσο χρειάζεται.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα όλα εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λάδι από την κατσαρόλα ή προσθέστε περισσότερο λάδι όπως χρειάζεται. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες θρυμματισμένες και αφήνετε να σιγοβράσουν. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό και ρίξτε τα να καλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε τη μελιτζάνα, μαζί με οποιοδήποτε λάδι στο πιάτο. Προσθέστε περισσότερο νερό για ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα όπως χρειάζεται.

Βήμα 5

Σερβίρετε ζεστό με αλατισμένη ρικότα και φρέσκο ​​βασιλικό.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top