Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

0     

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

meal_planning

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα. Αυτά είναι τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να οργανώσεις εκ των προτέρων τα γεύματά σου.

1. Προγραμμάτισε το χρόνο που χρειάζεσαι: Αποφάσισε εκ των προτέρων το μενού της εβδομάδας και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτό, οργάνωσε το Σαββατοκύριακό σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για μαγείρεμα. Αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει ένα φαγητό, την πρώτη φορά που θα το φτιάξεις βάλε χρονόμετρο να δεις πόση ώρα θα σου πάρει.

2. Προτίμησε φαγητά που κρατούν για μέρες: Για παράδειγμα, για τις καθημερινές φτιάξε σούπες και μαγειρευτά με σάλτσες, που ξαναζεσταίνονται και καταναλώνονται άνετα την επόμενη μέρα, και κράτησε το ψητό κρέας για το Σαββατοκύριακο.

3. Φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια σου σύμφωνα με το μενού της εβδομάδας: Προτού ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, βεβαιώσου ότι έχεις στο σπίτι όλα τα απαραίτητα, για να αποφύγεις τις εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής στο σουπερμάρκετ.

4. Φρόντισε να έχεις αρκετά τάπερ: Χρειάζεσαι μια πλούσια συλλογή με δοχεία αποθήκευσης, σε διάφορα μεγέθη και υλικά, για να μεταφέρεις καθημερινά το φαγητό σου στη δουλειά χωρίς «ατυχήματα» αλλά και για να διατηρείς τα γεύματα των επόμενων ημερών σε αεροστεγείς χώρους στο ψυγείο.

5. Μαγείρεψε συνταγές από τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα: Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που θα περισσέψει από το γεύμα της Κυριακής μπορεί να γίνει τη Δευτέρα μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.