Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα. Αυτά είναι τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις και τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να οργανώσεις εκ των προτέρων τα γεύματά σου.

1. Προγραμμάτισε το χρόνο που χρειάζεσαι: Αποφάσισε εκ των προτέρων το μενού της εβδομάδας και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτό, οργάνωσε το Σαββατοκύριακό σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για μαγείρεμα. Αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει ένα φαγητό, την πρώτη φορά που θα το φτιάξεις βάλε χρονόμετρο να δεις πόση ώρα θα σου πάρει.

2. Προτίμησε φαγητά που κρατούν για μέρες: Για παράδειγμα, για τις καθημερινές φτιάξε σούπες και μαγειρευτά με σάλτσες, που ξαναζεσταίνονται και καταναλώνονται άνετα την επόμενη μέρα, και κράτησε το ψητό κρέας για το Σαββατοκύριακο.

3. Φτιάξε μια λίστα με τα ψώνια σου σύμφωνα με το μενού της εβδομάδας: Προτού ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, βεβαιώσου ότι έχεις στο σπίτι όλα τα απαραίτητα, για να αποφύγεις τις εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής στο σουπερμάρκετ.

4. Φρόντισε να έχεις αρκετά τάπερ: Χρειάζεσαι μια πλούσια συλλογή με δοχεία αποθήκευσης, σε διάφορα μεγέθη και υλικά, για να μεταφέρεις καθημερινά το φαγητό σου στη δουλειά χωρίς «ατυχήματα» αλλά και για να διατηρείς τα γεύματα των επόμενων ημερών σε αεροστεγείς χώρους στο ψυγείο.

5. Μαγείρεψε συνταγές από τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα: Για παράδειγμα το ψητό κοτόπουλο που θα περισσέψει από το γεύμα της Κυριακής μπορεί να γίνει τη Δευτέρα μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.

empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
empty alt

Λαχταριστή κι εύκολη ροδακινόπιτα χωρίς ψήσιμο

Κρατήστε τη γεύση του καλοκαιριού σε μια απολαυστική γλυκιά πίτα
Back To Top