Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους. Ποια είναι αυτά; Τα αποκαλύπτει η Βρετανίδα Anna Jones, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «A Modern Way to Cook».

1. Χρησιμοποίησε βραστήρα. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε βραστήρα, το οποίο αμέσως μετά θα μεταφέρεις σε κατσαρόλα. Προσθέτεις εκεί τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. Όπως θα διαπιστώσεις, θα είναι έτοιμες σε πολύ λιγότερο χρόνο.

2. Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια πριν από το βράσιμο. Αν συνδυάσεις αυτό το τρικ με νερό κατευθείαν από το βραστήρα, θα σου μαλακώσουν σε 5’ λεπτά! Φυσικά, μπορείς να το αξιοποιήσεις μόνο σε συνταγές που ζητούν τις πατάτες κομματιασμένες ή πολτοποιημένες, όπως σε σούπες ή σε έναν πουρέ.

Extra tip: Και σε άλλα λαχανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κόλπο με το νερό από το βραστήρα, όπως είναι η κίτρινη κολοκύθα, τα παντζάρια και τα στελέχη του σέλερι.

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Mamma mia: συνταγή για την καλύτερη σαλάτα ζυμαρικών

Εύκολη, χορταστική, μια σαλάτα σκέτη απόλαυση
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
Back To Top