Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους. Ποια είναι αυτά; Τα αποκαλύπτει η Βρετανίδα Anna Jones, συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «A Modern Way to Cook».

1. Χρησιμοποίησε βραστήρα. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα νερού σε βραστήρα, το οποίο αμέσως μετά θα μεταφέρεις σε κατσαρόλα. Προσθέτεις εκεί τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν. Όπως θα διαπιστώσεις, θα είναι έτοιμες σε πολύ λιγότερο χρόνο.

2. Κόψε τις πατάτες σε κυβάκια πριν από το βράσιμο. Αν συνδυάσεις αυτό το τρικ με νερό κατευθείαν από το βραστήρα, θα σου μαλακώσουν σε 5’ λεπτά! Φυσικά, μπορείς να το αξιοποιήσεις μόνο σε συνταγές που ζητούν τις πατάτες κομματιασμένες ή πολτοποιημένες, όπως σε σούπες ή σε έναν πουρέ.

Extra tip: Και σε άλλα λαχανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κόλπο με το νερό από το βραστήρα, όπως είναι η κίτρινη κολοκύθα, τα παντζάρια και τα στελέχη του σέλερι.

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Το tip που θα σου λύσει τα χέρια στο μαγείρεμα

Ας πούμε ότι είναι Σάββατο βράδυ και ξαφνικά σου τηλεφωνούν φίλοι για να περάσουν από το σπίτι («για έναν καφέ, δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις κάτι») αλλά καθώς αυτοί πάντα ετοιμάζουν τραπέζια υπερπαραγωγή, δεν σου κάνει καρδιά να τους κεράσεις πίτσες από ντελίβερι.
empty alt

Αφιέρωμα αβοκάντο: ποια λάθη να αποφύγεις και πώς θα επισπεύσεις την ωρίμανσή του

Αν η σημερινή γενιά έπρεπε να επιλέξει ένα σύμβολο της διατροφής της, αυτό θα ήταν πιθανότατα το αβοκάντο.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
empty alt

Μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
Back To Top