Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.

Γάλα, κακάο σε σκόνη και πολλή φαντασία είναι τα συστατικά για τις πιο ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες…
Λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας, σοκολάτα με διάφορες περιεκτικότητες σε κακάο που μπορείτε να τρίψετε μόνες σας ή να τις βρείτε έτοιμες στο εμπόριο.
Γάλα φρέσκο, γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οι επιλογές είναι πολλές.
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σκόνη κακάο ανακατεύοντας συνεχώς, και σταματάμε ανάλογα με το πόσο καυτή ή πόσο πηχτή τη θέλουμε. Αν την αφήσετε να πήξει αρκετά μπορείτε να φτιάξετε και δίχρωμες σοκολάτες, οι οποίες σε γυάλινες κούπες φαίνονται πολύ προκλητικές…

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες ή οι έντονα αρωματικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ξυλαράκια κανέλας, κόκκους πιπεριού, τσίλι, κομματάκια τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια (όχι όλα μαζί…).

hotchoc

Αν θέλετε να έχουν φρουτώδεις νότες μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα εσπεριδοειδών, λίγο για να μην πικρίσει, ή και ολόκληρα κομματάκια φρούτων (όπως μπανάνα) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αν αποφασίσετε να ανεβάσετε κι άλλο την θερμοκρασία μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι αλκοολούχο ποτό – τα λικέρ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν αναμείξεις και με πιο βαριά ποτά, όπως κονιάκ, ρούμι ή ουίσκι.

Αν επιδιώκετε να σας «ξυπνήσουν» μπορείτε να προσθέσετε και μια δόση (ή δύο αν χρειάζεστε έξτρα ενέργεια) εσπρέσο.

Οι αγαπημένες των παιδιών είναι οι πιο απλές, ή λευκές ή κλασικές ζεστές σοκολάτες γάλακτος –ιδανικά εμπλουτισμένες με μαρσμέλοου– διακοσμημένες με τρούφα και σαντιγί. Για ακόμα περισσότερη ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε φιστικοβούτυρο. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι ή σκόνη κακάο για πασπάλισμα.

Την πίνετε ζεστή, αλλά όχι καυτή… καλή απόλαυση!

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μια συνταγή οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού;

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τα χειρότερα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα σύμφωνα με τους σεφ

Βρετανοί σεφ επέλεξαν, για λογαριασμό της Independent, τα σημαντικότερα λάθη που διαπράττουμε, κατά τη γνώμη τους, κατά την προετοιμασία ενός γεύματος.
Back To Top