Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.

Γάλα, κακάο σε σκόνη και πολλή φαντασία είναι τα συστατικά για τις πιο ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες…
Λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας, σοκολάτα με διάφορες περιεκτικότητες σε κακάο που μπορείτε να τρίψετε μόνες σας ή να τις βρείτε έτοιμες στο εμπόριο.
Γάλα φρέσκο, γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οι επιλογές είναι πολλές.
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σκόνη κακάο ανακατεύοντας συνεχώς, και σταματάμε ανάλογα με το πόσο καυτή ή πόσο πηχτή τη θέλουμε. Αν την αφήσετε να πήξει αρκετά μπορείτε να φτιάξετε και δίχρωμες σοκολάτες, οι οποίες σε γυάλινες κούπες φαίνονται πολύ προκλητικές…

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες ή οι έντονα αρωματικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ξυλαράκια κανέλας, κόκκους πιπεριού, τσίλι, κομματάκια τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια (όχι όλα μαζί…).

hotchoc

Αν θέλετε να έχουν φρουτώδεις νότες μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα εσπεριδοειδών, λίγο για να μην πικρίσει, ή και ολόκληρα κομματάκια φρούτων (όπως μπανάνα) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αν αποφασίσετε να ανεβάσετε κι άλλο την θερμοκρασία μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι αλκοολούχο ποτό – τα λικέρ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν αναμείξεις και με πιο βαριά ποτά, όπως κονιάκ, ρούμι ή ουίσκι.

Αν επιδιώκετε να σας «ξυπνήσουν» μπορείτε να προσθέσετε και μια δόση (ή δύο αν χρειάζεστε έξτρα ενέργεια) εσπρέσο.

Οι αγαπημένες των παιδιών είναι οι πιο απλές, ή λευκές ή κλασικές ζεστές σοκολάτες γάλακτος –ιδανικά εμπλουτισμένες με μαρσμέλοου– διακοσμημένες με τρούφα και σαντιγί. Για ακόμα περισσότερη ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε φιστικοβούτυρο. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι ή σκόνη κακάο για πασπάλισμα.

Την πίνετε ζεστή, αλλά όχι καυτή… καλή απόλαυση!

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
Back To Top