Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της ζωής. Εάν ωστόσο προτιμάς τα ποτά σου πιο ήπια, μη διστάσεις να παραλείψεις το καγιέν υπέρ ενός μπαχαρικού που προσθέτει λιγότερη θερμότητα, όπως το τσίλι.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

mexia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/2 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για γαρνιτούρα

Πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

1/2 φλ. ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη, ή σταγόνες σοκολάτας, καθώς και περισσότερη για γαρνιτούρα

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Marshmallows, για σερβίρισμα

mexib

ΕΚΤΕΛΕΣH

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς ελαφρά τον συνδυασμό γάλακτος, κανέλας και καγιέν, εάν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. Αφήνεις να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες και το γάλα να φουσκώσει.

Αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάς ελαφρά τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζεις σε κούπες και ολοκληρώνεις με marshmallows, πασπαλίζοντας κανέλα και ψιλοκομμένη σοκολάτα πριν το σερβίρεις. Εκτός από τριμμένη κανέλα μπορείς να προσθέσεις και ξυλαράκι κανέλας στην κούπα σου.

Για πιο εντυπωσιακό εφέ και πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα λιώνεις σοκολάτα σε ένα πιάτο και περνάς τα χείλη της κούπας, ώστε να αποκτήσουν ένα εσωτερικό κι εξωτερικό δαχτυλίδι σοκολάτας, όταν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα φρόντισε να σταματήσεις πριν το δαχτυλίδι αυτό – εννοείται πως οι γυάλινες κούπες αναδεικνύουν ιδιαίτερα αυτό το τέχνασμα, που πέρα από εντυπωσιασμό θα ενισχύσει και γευστικά το ρόφημά σου! Αν πιστεύεις ότι έχεις μεγαλώσει αρκετά για marshmallows ή τα θεωρείς πολύ αμερικάνικα, μπορείς στη θέση τους να βάλεις την κλασική σαντιγί ή αν δεν θες να κρυώσει στο ελάχιστο η ζεστή σου σοκολάτα μπορείς να βάλεις ζεστό αφρόγαλα…

 

 

empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Γίναμε σάντουιτς

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο. Είναι ο τέλεια γευστικός συνοδός για εκδρομή ή πικνίκ.
empty alt

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει (6)

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι
empty alt

Αυτή είναι η πιο καλοκαιρινή συνταγή για κολοκυθοσαλάτα

Ωμά κολοκυθάκια σε λωρίδες με ντρέσινγκ φέτας και καβουρδισμένα κουκουνάρια
Back To Top