Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της ζωής. Εάν ωστόσο προτιμάς τα ποτά σου πιο ήπια, μη διστάσεις να παραλείψεις το καγιέν υπέρ ενός μπαχαρικού που προσθέτει λιγότερη θερμότητα, όπως το τσίλι.

 

ΥΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

mexia

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1/2 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για γαρνιτούρα

Πιπέρι καγιέν ή τσίλι (προαιρετικό)

1/2 φλ. ημι-γλυκιά σοκολάτα, ψιλοκομμένη, ή σταγόνες σοκολάτας, καθώς και περισσότερη για γαρνιτούρα

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Λίγο αλάτι

Marshmallows, για σερβίρισμα

mexib

ΕΚΤΕΛΕΣH

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπάς ελαφρά τον συνδυασμό γάλακτος, κανέλας και καγιέν, εάν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις. Αφήνεις να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες και το γάλα να φουσκώσει.

Αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και χτυπάς ελαφρά τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Χωρίζεις σε κούπες και ολοκληρώνεις με marshmallows, πασπαλίζοντας κανέλα και ψιλοκομμένη σοκολάτα πριν το σερβίρεις. Εκτός από τριμμένη κανέλα μπορείς να προσθέσεις και ξυλαράκι κανέλας στην κούπα σου.

Για πιο εντυπωσιακό εφέ και πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα λιώνεις σοκολάτα σε ένα πιάτο και περνάς τα χείλη της κούπας, ώστε να αποκτήσουν ένα εσωτερικό κι εξωτερικό δαχτυλίδι σοκολάτας, όταν σερβίρεις τη ζεστή σοκολάτα φρόντισε να σταματήσεις πριν το δαχτυλίδι αυτό – εννοείται πως οι γυάλινες κούπες αναδεικνύουν ιδιαίτερα αυτό το τέχνασμα, που πέρα από εντυπωσιασμό θα ενισχύσει και γευστικά το ρόφημά σου! Αν πιστεύεις ότι έχεις μεγαλώσει αρκετά για marshmallows ή τα θεωρείς πολύ αμερικάνικα, μπορείς στη θέση τους να βάλεις την κλασική σαντιγί ή αν δεν θες να κρυώσει στο ελάχιστο η ζεστή σου σοκολάτα μπορείς να βάλεις ζεστό αφρόγαλα…

 

 

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
empty alt

Τηγανητό ρύζι με χοιρινό

Το τηγανητό ρύζι προήρθε από την Κίνα και μάλιστα προέκυψε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Sui και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στο τηγάνι σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

French Bread Pizza – μια εύκολη συνταγή που θα σας ταξιδέψει σε γαλλικό μπιστρό

Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα...
Back To Top