Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην […]

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ.

Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην καθημερινή διατροφή σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Υπήρξε για χρόνια μυστικό, και οι ιδιότητές του ήταν γνωστές στις περιοχές γύρω από τον Καύκασο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, που έχουν γίνει ευρέως γνωστά τα οφέλη του κεφίρ, όλο και περισσότερος κόσμος το καταναλώνει, όπως, π.χ. στην Αμερική όπου η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια.

Και αν ακόμα δεν σε έχω πείσει διάβασε και αυτά:
1. Αποκαλείται και «ελιξίριο της ζωής«, γιατί το 1908 ο Ε.Metchnikoff  παρατήρησε ότι πληθυσμοί του ορεινού Καυκάσου που συνήθιζαν να καταναλώνουν τέτοιου είδους προϊόντα, ζούσαν περισσότερο. Όταν η παρατήρηση αυτή μπήκε στο επιστημονικό μικροσκόπιο βρέθηκε ότι η ευεργετική αυτή δράση, το «μυστικό της μακροζωίας» δηλαδή, οφείλεται σε μικροοργανισμούς (προϊόντα των γαλακτικών ζυμώσεων) που βρίσκονται σήμερα και στο κεφίρ.

2. Aποτελεί καλή πηγή της πολύτιμης βιταμίνης D, που μεταξύ άλλων τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

3. Μπορείς να το απολαύσεις πλέον σε πολλές μορφές, αλλά και να το χρησιμοποιήσεις αντί για γάλα σε συνταγές για pancakes ή smoothies. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει ελεύθερα.

4. Δεν κάνει θαύματα από την πρώτη γουλιά αλλά αν το κάνεις μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας να είσαι σίγουρος/σίγουρη ότι το πεπτικό σου θα είναι σαν καινούριο!

5. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε diy συνταγές ομορφιάς. Βοηθάει στην καταπολέμιση των ελεύθερων ριζών στο δέρμα, το κάνει να λάμπει ενώ επίσης δυναμώνει και τα μαλλιά!

Πηγή: allyou.gr

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Τα 12 πιο δημοφιλή είδη ζυμαρικών και οι συνταγές στις οποίες θα τα χρησιμοποιήσεις

Όταν σκεφτόμαστε τη φράση «ιταλική κουζίνα», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι συνήθως ένα πιάτο Spaghetti, όμως ζυμαρικά δεν είναι μόνο τα κλασικά αυτά μακρόστενα μακαρόνια.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Yummy! Τραγανές cheesy πατάτες με παρμεζάνα

Όταν θες ένα τραγανό comfort food, ο συνδυασμός πατάτες+παρμεζάνα είναι ο ιδανικός  
Back To Top