Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.

Το θολό, λασπωμένο νερό που αφήνουν πίσω τους τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, αυτό που συνήθως καταλήγει στο νεροχύτη της κουζίνας μετά το στράγγισμα, μπορεί να γίνει η βάση για την τέλεια μακαρονάδα.

Ο λόγος; Μπορεί να μη… σου γεμίζει το μάτι, αλλά το νερό όπου έχουν βράσει τα μακαρόνια περιέχει αλάτι και άμυλο και αρκεί να το προσθέσεις σε οποιοδήποτε είδος ζεστού λίπους –ελαιόλαδο, βούτυρο ή μπέικον– για να έχεις μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά που κάνει μια μακαρονάδα σε καλό ιταλικό εστιατόριο να ξεχωρίζει από εκείνη που θα σου σερβίρει… η θεία Μαρία στο κυριακάτικο τραπέζι.

Κράτησε λοιπόν ένα με δύο φλιτζάνια από το νερό στο οποίο έχεις βράσει τα ζυμαρικά και χρησιμοποίησέ το στη σάλτσα σου. Για παράδειγμα, για τέλεια φετουτσίνι αλφρέντο, σιγοβράζεις ένα φλιτζάνι από αυτό το υγρό μαζί με βούτυρο, προσθέτεις σιγά σιγά τριμμένη παρμεζάνα ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνεις, τέλος, τα φετουτσίνι ή άλλα μακρόστενα ζυμαρικά και σερβίρεις. Δοκίμασέ τα, και θα σκεφτείς ότι κάπως έτσι θα γεννήθηκε το ιταλικό επιφώνημα Mamma Mia.

empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Πώς να ψήσετε φιλέτο σολομού στη σχάρα

Από όλα τα ψάρια στη σχάρα, ο σολομός είναι από τους πιο εύκολους και έχει τη δυνατότητα να δώσει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα – αν ψωνίσεις έξυπνα και προετοιμάσεις σωστά τόσο το ψάρι όσο και τη σχάρα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Back To Top