Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς.

Το πρόβλημα είναι γνωστό: το τέλος του Πάσχα σε βρήκε με άπειρα βαμμένα αυγά που περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι και τα τσουγκρίσματα με φίλους και συγγενείς. Πώς θα τα αξιοποιήσεις χωρίς να τα αφήσεις να μπαγιατέψουν στο ψυγείο και, τελικά, να τα πετάξεις;

Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός πως είναι σφιχτοβρασμένα δεν σου αφήνει το περιθώριο για να τα εντάξεις στην κουζίνα σου με άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Μπορείς όμως, αντί να τα κάνεις αυγοσαλάτα (η «κλασική» λύση), να τα γεμίσεις με διάφορα υλικά της επιλογής σου και να τα απολαύσεις ως ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ ή να τα σερβίρεις στο κυριακάτικο τραπέζι.

Για να φτιάξεις γεμιστά αυγά, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω πέντε απλά βήματα. Αν είναι βαμμένα (και, επομένως, ήδη σφιχτοβρασμένα), παραλείπεις τα δύο πρώτα.

1. Βράζεις μερικά αυγά: Αφήνεις το νερό να πάρει μια βράση σε μια κατσαρόλα και προσθέτεις όσα αυγά θέλεις, προσεκτικά με μια μεγάλη κουτάλα για να μη σπάσουν καθώς θα προσγειώνονται στον πυθμένα της. Χαμηλώνεις, αμέσως μετά, τη φωτιά και τα αφήνεις να σιγοβράσουν για 12-14 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλεις. Αυτό είναι θέμα γούστου.

2. Τα βάζεις σε κρύο νερό: Μόλις περάσει ο χρόνος του μαγειρέματος (βολεύει να χρησιμοποιήσεις χρονόμετρο κουζίνας), βγάζεις τα αυγά σου και τα βυθίζεις κατευθείαν σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, από το ψυγείο ή γεμάτο με παγάκια. Τα αφήνεις να κρυώσουν εντελώς. Το παγωμένο νερό θα διακόψει αυτομάτως τη διαδικασία του βρασμού, ώστε να μη βράσουν περισσότερο από όσο θέλεις, και, επιπλέον, θα κάνει ευκολότερο τον καθαρισμό των αυγών.

3. Αφαιρείς το τσόφλι τους: Σπας κάθε αυγό στην άκρη του μπολ και είτε το αφήνεις για μερικά λεπτά ακόμα να κρυώσει μέσα στο νερό, με ραγισμένο το τσόφλι, είτε το ξεφλουδίζεις αμέσως κάτω από τρεχούμενο νερό.

4. Κόβεις κάθε αυγό στη μέση, κατά μήκος: Χρησιμοποιείς ένα κοφτερό μαχαίρι, για να κοπεί ομοιόμορφα, αφαιρώντας στη συνέχεια τον κρόκο (χωρίς να τον πετάξεις). Καθαρίζεις το μαχαίρι σου με ένα πανάκι ή λίγο χαρτί κουζίνας μετά από κάθε τομή, ώστε το όμορφο λευκό του ασπραδιού να μη λερωθεί από υπολείμματα κρόκων.

5. Ετοιμάζεις τη γέμιση: Αυτό είναι και το πιο απολαυστικό και δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας. Για κάθε 6 αυγά (ή 12 μισούς κρόκους), προσθέτεις ¼ φλιτζάνι ενός κρεμώδους υλικού (π.χ. μαγιονέζα ή μουστάρδα) και περίπου 2 κ.γ. από ένα πικάντικο μπαχαρικό (πάπρικα, πιπέρι κ.ά.) και ό,τι άλλο θέλεις, για παράδειγμα ψιλοκομμένα αλλαντικά και φρέσκα μυρωδικά. Μερικές μόνο ιδέες για τη γέμιση; Μουστάρδα και μαγιονέζα με πάπρικα ή τυρί κρέμα και άνηθο ή στραγγιστό γιαούρτι και μαγιονέζα με πάπρικα ή μουστάρδα και ψιλοκομμένο μπέικον με πιπέρι ή κορυφές από σπαράγγια με πιπέρι. Απλά ανακατεύεις τα υλικά της επιλογής σου με τους κρόκους και ξαναγεμίζεις με το μείγμα τα κομμένα στη μέση αυγά σου. Τα σερβίρεις κρύα.

empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Πώς θα αφαιρέσεις το κουκούτσι από τα κεράσια

Ακόμα και αν δεν έχεις το ειδικό εργαλείο, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια από τα κεράσια, για να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φρούτο π.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα φακές σπυρωτές σαν… ρύζι!

Αν ξέρεις πώς να μαγειρεύεις ρύζι, τότε βασικά γνωρίζεις και πώς να μαγειρεύεις φακές. Και αν δεν καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε, κανένα πρόβλημα, θα καταλάβεις σε λιγάκι! Το μαγείρεμα του συγκεκριμένου όσπριου μπορεί να γίνει πανεύκολο αρκεί να θυμάσαι 1: 2.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Η καλύτερη και πιο απολαυστική συνταγή για Bloody Mary

Δώσε χρώμα με ένα κοκτέιλ που σε χαλαρώνει κάθε στιγμή
empty alt

Ρεβίθια με μπρόκολο σε μια απολαυστική Alfredo εκδοχή

Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
empty alt

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top