Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές αξίζει να αφιερώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη μαγειρική, για να ετοιμάσεις μερικά επιπλέον γεύματα που θα πάρεις μαζί σου. Έτσι, θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια των διακοπών, θα εξοικονομήσεις χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να τρως συνέχεια έξω, και θα αποφύγεις απρόοπτα τύπου «στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο δεν έχει ούτε στραγγιστήρι για τα μακαρόνια που θέλω να βράσω».

Ποια φαγητά και σνακ ενδείκνυνται, όμως, για ένα ταξίδι; Αυτές είναι μερικές πρακτικές ιδέες:

-Σάλτσες που πηγαίνουν με όλα. Ένα ντρέσινγκ από μέλι, μουστάρδα και μπαχαρικά ή μια σπιτική πέστο μεταφέρεται εύκολα σε τάπερ και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για διάφορα εύκολα πιάτα στις διακοπές. Μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις έτοιμη την πέστο, και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το εξοχικό σου να βράσεις μόνο τα μακαρόνια. Ή να αγοράσεις από το μέρος των διακοπών σου ελάχιστα υλικά –όπως μαρούλι, κρουτόν, καλαμπόκι σε κονσέρβα, να τους προσθέσεις το ντρέσινγκ και λίγο λάδι και να έχεις σε χρόνο ρεκόρ μια χορταστική σαλάτα.

-Έτοιμη ζύμη για κουλουράκια ή μπισκότα. Λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σου μπορείς να φτιάξεις τη ζύμη, να την τυλίξεις σε διάφανη μεμβράνη και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο. Έτσι, το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να την πλάσεις και να την ψήσεις στο φούρνο, για να έχεις έτοιμο ένα γλύκισμα για την παραλία ή ένα κέρασμα για τους επισκέπτες του εξοχικού σου. Φρόντισε μόνο στη διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα ψυγειάκι ή μια cooler bag.

-Μαριναρισμένο κρέας για μπάρμπεκιου. Μια τέλεια ιδέα για το camping. Τοποθέτησε το κρέας σε μαρινάδα, αποθήκευσέ το σε πλαστικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και διατήρησέ το σε ψυγειάκι ή μια cooler bag στη διάρκεια του ταξιδιού. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να το ψήσειςστο γκριλ ή τα κάρβουνα.

-Πατατοσαλάτα. Κόψε τις πατάτες, ανακάτεψέ τις με υλικά της επιλογής σου (π.χ. κρεμμύδι, κάπαρη) και πρόσθεσε το ντρέσινγκ. Αυτή η σαλάτα είναι εύκολη, γρήγορη, φτιάχνεται με όποια υλικά υπάρχουν στην κουζίνα σου και σε αντίθεση με άλλες, δεν «μαραίνεται» αμέσως.Το μόνο που θα έχεις να κάνεις φτάνοντας στον προορισμό σου θα είναι να προσθέσεις μερικά φρέσκα μυρωδικά, που θα της δώσουν έξτρα άρωμα και πιο λαχταριστή εμφάνιση.

-Κέικ χωρίς επικάλυψη. Μεταφέρεται εύκολα μέσα σε ένα τάπερ και δεν χαλάει, αρκεί βέβαια να μην περιέχει γλάσο ή σαντιγί. Θα γίνει το ιδανικό γλύκισμα για την παραλία ή για τα πρωινά των διακοπών.

empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top