Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

 

ΥΛΙΚΑ:

8 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για να αλείψεις στο ταψί

20 μαγειρεμένες τηγανίτες (φρέσκες ή αποψυγμένες κατεψυγμένες)

5 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

pankkk

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Κόβεις τις μαγειρεμένες τηγανίτες στη μέση και αρχίστε να τις μαζεύετε, στρογγυλά προς τα πάνω, μέσα στο σκεύος που θα ψηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ τις τηγανίτες, τις σπρώχνεις με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείς ότι έχουν βυθιστεί πλήρως στο υγρό. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και μέχρι τη νύχτα.

Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, προθερμάνεαις το φούρνο στους 200.

Πασπαλίζεις τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας, ξανα-καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις 40 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εντελώς, 10 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζεις κατά βούληση με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου.

 

 

empty alt

Οδηγός: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα πιάτο

Ας είμαστε ειλικρινείς: Οι περισσότεροι από εμάς τα χάνουμε όταν μπαίνουμε στην κάβα με σκοπό να διαλέξουμε ένα κρασί που θα ταιριάζει π.
empty alt

Φτιάξε ένα δροσερό γλυκό με το καρπούζι που περίσσεψε

Αν σου έχει περισσέψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα τελευταία καρπούζια του καλοκαιριού και είναι έτοιμο να χαλάσει, μην το πετάξεις.
empty alt

11 τροφές που κάνουν το δέρμα σου να λάμπει

Όταν δεν προσέχουμε όσο πρέπει τη διατροφή μας, αυτό αντανακλάται και στο δέρμα μας, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε άτονοι, κουρασμένοι, και πιθανόν μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Όλα τα μυστικά για νόστιμα μανιτάρια στο φούρνο

Τα μανιτάρια αν ψηθούν καλά μπορούν να γίνουν θεϊκά. Αλλά αν δεν ψηθούν καλά, το αποτέλεσμα, με τη λαστιχένια υφή και την ανύπαρκτη γεύση… θα θυμίζει σόλα παπουτσιού! Πώς θα κάνεις πραγματικότητα το πρώτο σενάριο; Στην αρχή τα πλένω ή όχι; Ιδού το ερώτημα! Ο κανόνας λέει να […]
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Summer pasta lovers!

Οι επιλογές με τα ζυμαρικά δεν τελειώνουν ποτέ. Είτε όσον αφορά τα είδη των ζυμαρικών που η επιλογή είναι τεράστιο, όσο και με τις σάλτσες με τις οποίες μπορείτε να τα συνοδέψετε.
empty alt

Άσπρη… μαγεία με απίθανη συνταγή για λευκή ζεστή σοκολάτα

Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχεις αμφιθυμία για τη λευκή σοκολάτα – είτε την αγαπάς είτε δεν την αντέχεις.
Back To Top