Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

 

ΥΛΙΚΑ:

8 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για να αλείψεις στο ταψί

20 μαγειρεμένες τηγανίτες (φρέσκες ή αποψυγμένες κατεψυγμένες)

5 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

pankkk

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Κόβεις τις μαγειρεμένες τηγανίτες στη μέση και αρχίστε να τις μαζεύετε, στρογγυλά προς τα πάνω, μέσα στο σκεύος που θα ψηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ τις τηγανίτες, τις σπρώχνεις με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείς ότι έχουν βυθιστεί πλήρως στο υγρό. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και μέχρι τη νύχτα.

Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, προθερμάνεαις το φούρνο στους 200.

Πασπαλίζεις τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας, ξανα-καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις 40 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εντελώς, 10 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζεις κατά βούληση με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου.

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Χειμωνιάτικη σαλάτα με γλυκοπατάτα

Οι σαλάτες όλο τον χρόνο είναι από τις πιο ωφέλιμες και πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Λατρεύουμε αυτή τη σαλάτα ζεστή, είτε όταν βγαίνει κατευθείαν από τον φούρνο, αλλά όμως μας αρέσει εξίσου κι είναι πολύ καλή επιλογή και σε θερμοκρασία δωματίου μία (δύο ή τρεις) μέρες μετά.

Back To Top