Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

Ετοιμάσου να μπεις και να ενδώσεις σε απολαυστικό πειρασμό: Στρώματα αφράτων τηγανιτών, πασπαλισμένες με τσιπ σοκολάτας και πλημμυρισμένες με ζάχαρη άχνη και το αγαπημένο σου σιρόπι.

 

ΥΛΙΚΑ:

8 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για να αλείψεις στο ταψί

20 μαγειρεμένες τηγανίτες (φρέσκες ή αποψυγμένες κατεψυγμένες)

5 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα (κατά προτίμηση ολόκληρο ή 2%)

1/4 φλ. ζάχαρη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

pankkk

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνεις ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Κόβεις τις μαγειρεμένες τηγανίτες στη μέση και αρχίστε να τις μαζεύετε, στρογγυλά προς τα πάνω, μέσα στο σκεύος που θα ψηθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνεις το μείγμα του μπολ τις τηγανίτες, τις σπρώχνεις με μια σπάτουλα για να βεβαιωθείς ότι έχουν βυθιστεί πλήρως στο υγρό. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες και μέχρι τη νύχτα.

Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, προθερμάνεαις το φούρνο στους 200.

Πασπαλίζεις τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας, ξανα-καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις 40 λεπτά. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εντελώς, 10 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζεις κατά βούληση με ζάχαρη άχνη και σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου ή άλλο σιρόπι της αρεσκείας σου.

 

 

empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Πώς θα μαλακώσεις την καστανή ζάχαρη που έχει πετρώσει

Η καστανή ζάχαρη πετρώνει εύκολα όταν μένει κλεισμένη για καιρό σε ένα δοχείο στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να τη χρησιμοποιήσεις όταν θελήσεις να την προσθέσεις σε ένα γλυκό ή ακόμα και στον καφέ σου.
empty alt

Ελαιόλαδο: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Ίσως έχεις την εντύπωση ότι το ελαιόλαδο… κρατάει για πάντα. Στην πραγματικότητα όμως αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα από όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τηγανίτες με μπανάνα

Λίγες προτάσεις για πρωινό είναι τόσο ξεσηκωτικές όσο οι τηγανίτες. Κι αυτό αφορά όλες τις ηλικίες. Αυτές είναι μακράν οι πιο δελεαστικές τηγανίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
Back To Top