Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Όταν πρόκειται για εμβληματικά σνακ για το Halloween, οι γλυκές λιχουδιές συνήθως τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν. Υπάρχουν πολλές γλυκές αποκριάτικες λιχουδιές για να συνεχίσετε το πάρτι σας, αλλά αν ψάχνετε κάτι περισσότερο από την αλμυρή πλευρά, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται πιο περιορισμένες. Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο εορταστικό σνακ για να κρατήσετε τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους κατά τη διάρκεια αυτών των μαραθωνίων τρομακτικών ταινιών και των εορταστικών εκδηλώσεων, τότε αυτά τα χοτ ντογκ μούμιες είναι η απάντηση. Έτοιμα σε 35 λεπτά και απαιτούν μόνο 5 συστατικά, δεν είναι μόνο εύκολο να τα φτιάξετε, αλλά και να τα καταβροχθίσετε σε χρόνο dt. Τυλιγμένα σε έτοιμη ζύμη για κρουασάν και γεμιστά με τυρί, αυτά τα χοτ ντογκ μούμιας είναι βουτυρώδη, κρατσανιστά και τυρώδη (δηλαδή, ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να θέλουμε σε ένα εύκολο ορεκτικό).

Πώς να φτιάξετε μούμια χοτ ντογκ:

—Η ζύμη κρουασάν (crescent dough). Η ζύμη αυτή έρχεται συνήθως προ-κομμένη, αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί να ενώσετε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια θα κόψετε αυτά τα ορθογώνια σε λεπτές λωρίδες για να μουμιοποιήσουμε τα χοτ ντογκ μας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τσιμπήσετε τη ζύμη μεταξύ τους. Εάν βοηθάει, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να τα ενώσετε. Εναλλακτικά φτιάχνετε δικές σας λεπτές λωρίδες ζύμης.

— Το τυρί. Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει θέλετε! Το τσένταρ είναι μια κλασική επιλογή, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γκούντα, έμενταλ ή ό,τι προτιμάτε.

— Πώς διακοσμώ τα χοτ ντογκ μούμιες μου; Για να δημιουργήσουμε τα κίτρινα μουσταρδί μάτια μετά το ψήσιμο, χρησιμοποιήσαμε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε μουστάρδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σακούλα σωληνώσεων με μια μικροσκοπική εγκοπή εάν προτιμάτε. Θα μπορούσατε να το κάνετε και με κέτσαπ!

Αποθήκευση και προετοιμασία.

Αυτές οι λιχουδιές δεν είναι μόνο εξαιρετικά εύκολες να γίνουν, αλλά είναι ιδανικές για να τις φτιάξετε πριν από το πάρτι σας. Τα ετοιμάζετε πριν τα ψήσετε και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τα φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε, να τα κρυώσετε και να τα καταψύξετε για έως και μια εβδομάδα ή να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

12 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 λεπτά

CAL/SERV:

223

Συστατικά

1 (220 γρ.) κουτί Ζύμη κρουασάν

3 φέτες τυρί που λιώνει

12 χοτ ντογκ

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια, σφίγγοντας τις ραφές μεταξύ τους όπως χρειάζεται. Κόψτε κάθε ορθογώνιο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.

Κόψτε κάθε φέτα τυριού σε 4 λωρίδες.

Τοποθετήστε ένα χοτ ντογκ πάνω από ένα κομμάτι τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε με ζύμη για να μοιάζει με επίδεσμους. (Θα χρειαστείτε περίπου 4 κομμάτια ζύμης ανά χοτ ντογκ.) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί, για 12 με 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ρίξτε μουστάρδα σε κάθε χοτ ντογκ για να δημιουργήσετε μάτια.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top