Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Όταν πρόκειται για εμβληματικά σνακ για το Halloween, οι γλυκές λιχουδιές συνήθως τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν. Υπάρχουν πολλές γλυκές αποκριάτικες λιχουδιές για να συνεχίσετε το πάρτι σας, αλλά αν ψάχνετε κάτι περισσότερο από την αλμυρή πλευρά, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται πιο περιορισμένες. Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο εορταστικό σνακ για να κρατήσετε τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους κατά τη διάρκεια αυτών των μαραθωνίων τρομακτικών ταινιών και των εορταστικών εκδηλώσεων, τότε αυτά τα χοτ ντογκ μούμιες είναι η απάντηση. Έτοιμα σε 35 λεπτά και απαιτούν μόνο 5 συστατικά, δεν είναι μόνο εύκολο να τα φτιάξετε, αλλά και να τα καταβροχθίσετε σε χρόνο dt. Τυλιγμένα σε έτοιμη ζύμη για κρουασάν και γεμιστά με τυρί, αυτά τα χοτ ντογκ μούμιας είναι βουτυρώδη, κρατσανιστά και τυρώδη (δηλαδή, ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να θέλουμε σε ένα εύκολο ορεκτικό).

Πώς να φτιάξετε μούμια χοτ ντογκ:

—Η ζύμη κρουασάν (crescent dough). Η ζύμη αυτή έρχεται συνήθως προ-κομμένη, αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί να ενώσετε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια θα κόψετε αυτά τα ορθογώνια σε λεπτές λωρίδες για να μουμιοποιήσουμε τα χοτ ντογκ μας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τσιμπήσετε τη ζύμη μεταξύ τους. Εάν βοηθάει, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να τα ενώσετε. Εναλλακτικά φτιάχνετε δικές σας λεπτές λωρίδες ζύμης.

— Το τυρί. Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει θέλετε! Το τσένταρ είναι μια κλασική επιλογή, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γκούντα, έμενταλ ή ό,τι προτιμάτε.

— Πώς διακοσμώ τα χοτ ντογκ μούμιες μου; Για να δημιουργήσουμε τα κίτρινα μουσταρδί μάτια μετά το ψήσιμο, χρησιμοποιήσαμε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε μουστάρδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σακούλα σωληνώσεων με μια μικροσκοπική εγκοπή εάν προτιμάτε. Θα μπορούσατε να το κάνετε και με κέτσαπ!

Αποθήκευση και προετοιμασία.

Αυτές οι λιχουδιές δεν είναι μόνο εξαιρετικά εύκολες να γίνουν, αλλά είναι ιδανικές για να τις φτιάξετε πριν από το πάρτι σας. Τα ετοιμάζετε πριν τα ψήσετε και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τα φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε, να τα κρυώσετε και να τα καταψύξετε για έως και μια εβδομάδα ή να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

12 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 λεπτά

CAL/SERV:

223

Συστατικά

1 (220 γρ.) κουτί Ζύμη κρουασάν

3 φέτες τυρί που λιώνει

12 χοτ ντογκ

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια, σφίγγοντας τις ραφές μεταξύ τους όπως χρειάζεται. Κόψτε κάθε ορθογώνιο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.

Κόψτε κάθε φέτα τυριού σε 4 λωρίδες.

Τοποθετήστε ένα χοτ ντογκ πάνω από ένα κομμάτι τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε με ζύμη για να μοιάζει με επίδεσμους. (Θα χρειαστείτε περίπου 4 κομμάτια ζύμης ανά χοτ ντογκ.) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί, για 12 με 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ρίξτε μουστάρδα σε κάθε χοτ ντογκ για να δημιουργήσετε μάτια.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top