Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες

Όταν πρόκειται για εμβληματικά σνακ για το Halloween, οι γλυκές λιχουδιές συνήθως τραβούν την προσοχή κατά τη διάρκεια της τρομακτικής σεζόν. Υπάρχουν πολλές γλυκές αποκριάτικες λιχουδιές για να συνεχίσετε το πάρτι σας, αλλά αν ψάχνετε κάτι περισσότερο από την αλμυρή πλευρά, οι επιλογές μπορεί να φαίνονται πιο περιορισμένες. Αν ψάχνετε για το πιο εύκολο εορταστικό σνακ για να κρατήσετε τους καλεσμένους σας ικανοποιημένους κατά τη διάρκεια αυτών των μαραθωνίων τρομακτικών ταινιών και των εορταστικών εκδηλώσεων, τότε αυτά τα χοτ ντογκ μούμιες είναι η απάντηση. Έτοιμα σε 35 λεπτά και απαιτούν μόνο 5 συστατικά, δεν είναι μόνο εύκολο να τα φτιάξετε, αλλά και να τα καταβροχθίσετε σε χρόνο dt. Τυλιγμένα σε έτοιμη ζύμη για κρουασάν και γεμιστά με τυρί, αυτά τα χοτ ντογκ μούμιας είναι βουτυρώδη, κρατσανιστά και τυρώδη (δηλαδή, ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να θέλουμε σε ένα εύκολο ορεκτικό).

Πώς να φτιάξετε μούμια χοτ ντογκ:

—Η ζύμη κρουασάν (crescent dough). Η ζύμη αυτή έρχεται συνήθως προ-κομμένη, αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί να ενώσετε αυτά τα κομμάτια μεταξύ τους για να φτιάξετε ένα ορθογώνιο. Στη συνέχεια θα κόψετε αυτά τα ορθογώνια σε λεπτές λωρίδες για να μουμιοποιήσουμε τα χοτ ντογκ μας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τσιμπήσετε τη ζύμη μεταξύ τους. Εάν βοηθάει, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο νερό για να τα ενώσετε. Εναλλακτικά φτιάχνετε δικές σας λεπτές λωρίδες ζύμης.

— Το τυρί. Μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί που λιώνει θέλετε! Το τσένταρ είναι μια κλασική επιλογή, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γκούντα, έμενταλ ή ό,τι προτιμάτε.

— Πώς διακοσμώ τα χοτ ντογκ μούμιες μου; Για να δημιουργήσουμε τα κίτρινα μουσταρδί μάτια μετά το ψήσιμο, χρησιμοποιήσαμε μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε μουστάρδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σακούλα σωληνώσεων με μια μικροσκοπική εγκοπή εάν προτιμάτε. Θα μπορούσατε να το κάνετε και με κέτσαπ!

Αποθήκευση και προετοιμασία.

Αυτές οι λιχουδιές δεν είναι μόνο εξαιρετικά εύκολες να γίνουν, αλλά είναι ιδανικές για να τις φτιάξετε πριν από το πάρτι σας. Τα ετοιμάζετε πριν τα ψήσετε και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να τα φτιάξετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε, να τα κρυώσετε και να τα καταψύξετε για έως και μια εβδομάδα ή να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

12 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 λεπτά

CAL/SERV:

223

Συστατικά

1 (220 γρ.) κουτί Ζύμη κρουασάν

3 φέτες τυρί που λιώνει

12 χοτ ντογκ

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° και στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ορθογώνια, σφίγγοντας τις ραφές μεταξύ τους όπως χρειάζεται. Κόψτε κάθε ορθογώνιο κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.

Κόψτε κάθε φέτα τυριού σε 4 λωρίδες.

Τοποθετήστε ένα χοτ ντογκ πάνω από ένα κομμάτι τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε με ζύμη για να μοιάζει με επίδεσμους. (Θα χρειαστείτε περίπου 4 κομμάτια ζύμης ανά χοτ ντογκ.) Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί, για 12 με 15 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα, ρίξτε μουστάρδα σε κάθε χοτ ντογκ για να δημιουργήσετε μάτια.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Ένα μενού για απολαυστικά ανοιξιάτικα πικνίκ

Η Πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να οργανώσεις ένα πικνίκ με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή καλούς φίλους.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο του ανανά!

Το κίτρινο φωτεινό χρώμα του σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Η γεύση του σε ταξιδεύει αμέσως σε ξωτικά μέρη και το άρωμά του σου θυμίζει διακοπές.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top