Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου…

Λεμονάδα φράουλας

Φρεσκοστυμμένα λεμόνια «συνεργάζονται» με ζουμερές φράουλες για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Είναι ξεδιψαστικό, γλυκό και αναζωογονητικό. Φρόντισε να στραγγίξεις τον πουρέ φράουλας καθώς θα τον απαλλάξεις από σπόρους και υπερβολικό πολτό. Η μέντα προσθέτει μια ωραία σπιρτάδα. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό – εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις δυόσμο – για μια πιο μοχίτο εκδοχή! Φαντασία να έχεις και μην ξεχάσεις τα άφθονα παγάκια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 φλιτζάνια νερό, διαιρεμένο

1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 10 λεμόνια

Πάγος

Φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άφησε να σιγοβράσει και φρόντιζε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε φράουλες και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να έχει καθαρή υφή. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο λεπτού πλέγματος, στράγγιξε την πούλπα και αφαίρεσε τα στερεά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κανάτα, βάλε απλό σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το πώς προτιμάς την υφή του προσθέτεις περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού αν σου αρέσει περισσότερο η όξινη γεύση.

Σέρβιρε μαζί με θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν θέλεις.

mock1

Αθώα Pina Colada

Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια καλοκαιρινή δροσερή μη αλκοολούχα εκδοχή της piña colada – που θυμίζει περισσότερο ένα τροπικό milkshake. Είναι κρεμώδες, ξινό και γλυκό και ακριβώς αυτό που «διέταξε» ο γιατρός. Ένα ποτό που θα σε ενθουσιάσει.

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κομμάτια ανανά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

4 μεγάλες κουταλιές παγωτού (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά

Ανανά φέτα, για σερβίρισμα

Κεράσι μαρασκίνο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε παγωμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά.

Χώρισε και σέρβιρε στα ποτήρια και μπορείς να γαρνίρεις με φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Τip: Οι παραπάνω εκδοχές είναι alcohol free αλλά εσύ μπορεί να ανεβάσεις λίγο τα πνεύματα με μια μικρή δόση από το αγαπημένο σου οινοπνευματώδες ποτό!

empty alt

Βγήκε η λίστα με τα «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2017

Εκεί που πας να κάνεις την ανατροπή και να βάλεις στη ζωή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία βασίζεται εξάλλου η μεσογειακή διατροφή αλλά και το μυστικό της υγείας, βγαίνει μια λίστα και το μετανιώνεις στη στιγμή.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top