Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου…

Λεμονάδα φράουλας

Φρεσκοστυμμένα λεμόνια «συνεργάζονται» με ζουμερές φράουλες για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Είναι ξεδιψαστικό, γλυκό και αναζωογονητικό. Φρόντισε να στραγγίξεις τον πουρέ φράουλας καθώς θα τον απαλλάξεις από σπόρους και υπερβολικό πολτό. Η μέντα προσθέτει μια ωραία σπιρτάδα. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό – εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις δυόσμο – για μια πιο μοχίτο εκδοχή! Φαντασία να έχεις και μην ξεχάσεις τα άφθονα παγάκια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 φλιτζάνια νερό, διαιρεμένο

1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 10 λεμόνια

Πάγος

Φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άφησε να σιγοβράσει και φρόντιζε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε φράουλες και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να έχει καθαρή υφή. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο λεπτού πλέγματος, στράγγιξε την πούλπα και αφαίρεσε τα στερεά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κανάτα, βάλε απλό σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το πώς προτιμάς την υφή του προσθέτεις περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού αν σου αρέσει περισσότερο η όξινη γεύση.

Σέρβιρε μαζί με θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν θέλεις.

mock1

Αθώα Pina Colada

Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια καλοκαιρινή δροσερή μη αλκοολούχα εκδοχή της piña colada – που θυμίζει περισσότερο ένα τροπικό milkshake. Είναι κρεμώδες, ξινό και γλυκό και ακριβώς αυτό που «διέταξε» ο γιατρός. Ένα ποτό που θα σε ενθουσιάσει.

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κομμάτια ανανά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

4 μεγάλες κουταλιές παγωτού (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά

Ανανά φέτα, για σερβίρισμα

Κεράσι μαρασκίνο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε παγωμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά.

Χώρισε και σέρβιρε στα ποτήρια και μπορείς να γαρνίρεις με φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Τip: Οι παραπάνω εκδοχές είναι alcohol free αλλά εσύ μπορεί να ανεβάσεις λίγο τα πνεύματα με μια μικρή δόση από το αγαπημένο σου οινοπνευματώδες ποτό!

empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Το πικνίκ πάει παραλία και καλά κάνει

Από παιδί έχεις καταλάβει ότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Από την άλλη, με την πανδημία να μη μας έχει αφήσει ακόμα ήσυχους, συνεχίζεις να αναζητάς την απομόνωση και την ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση.
empty alt

Απολαυστικός συνδυασμός: κοτόπουλο, πεπόνι και ψημένα πεκάν

Γεύση καλοκαιριού, υπέροχα χρώματα και ωφέλιμα συστατικά: μια σαλάτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε άνοστη. Τα χρώματα του πεπονιού και του κόκκινου κρεμμυδιού συνδυάζονται για να προσφέρουν μια όμορφη εμφάνιση που σου ανοίγει την όρεξη, ενώ μια χούφτα φρυγανισμένα πεκάν προσθέτουν ακριβώς τη...
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top