Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα. Πολλές φορές όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά. Μήπως κι εσύ βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, όπως άλλωστε κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς;

Διάβασε ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο, και γιατί:

1.Ντομάτες

Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών κι έτσι πας να φας την ντομάτα και δεν έχει πια γεύση, αν είχε πριν βεβαίως. Κλείσε τις καλύτερα στο ντουλάπι για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

2.Βασιλικός

Βάλτον στο ψυγείο και δες μετά από λίγες ώρες πώς έχουν μαυρίσει τα φυλλαράκια του! Το ιδανικό είναι να έχεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι (διώχνει και τα κουνούπια) και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγο να κόβεις βασιλικό από αυτήν.

3.Πατάτες

Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Για αυτό βάλε τις πατάτες σου σε χαρτοσακούλα και αποθήκευσέ τις σε σκοτεινό ντουλάπι. Δεν αγαπάνε τον ήλιο, καθώς κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και… πρασινίζουν από το κακό τους.

4.Κρεμμύδια

Θέλουν τον αέρα τους για να παραμένουν φρέσκα. Βάλτα κι αυτά σε μια χαρτοσακούλα, στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες, και μετά βάλτην στο ντουλάπι. Όχι όμως δίπλα στις πατάτες, γιατί θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

 

5.Πεπόνι

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο μισό, και δεν το θες! Αντιθέτως, η θερμοκρασία δωματίου διπλασιάζει τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη, που έχεις ανάγκη για όμορφη επιδερμίδα και καλή όραση.

 

 

empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Ένας απλός τρόπος να φτιάξεις τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου

Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Διεθνής Ημέρα Chefs 2021: Τιμώντας τους καλλιτέχνες της γαστρονομίας

Η Διεθνής Ημέρα Chefs ιδρύθηκε για να υπενθυμίσει στους σεφ, ότι είναι καθήκον τους να περάσουν τις γνώσεις και τις μαγειρικές δεξιότητές τους στην επόμενη γενιά σεφ με μια αίσθηση υπερηφάνειας και δέσμευσης για το μέλλον Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα του Chefs γιορτάζεται σε όλο τον […]
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top