Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα. Πολλές φορές όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά. Μήπως κι εσύ βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, όπως άλλωστε κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς;

Διάβασε ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο, και γιατί:

1.Ντομάτες

Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών κι έτσι πας να φας την ντομάτα και δεν έχει πια γεύση, αν είχε πριν βεβαίως. Κλείσε τις καλύτερα στο ντουλάπι για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

2.Βασιλικός

Βάλτον στο ψυγείο και δες μετά από λίγες ώρες πώς έχουν μαυρίσει τα φυλλαράκια του! Το ιδανικό είναι να έχεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι (διώχνει και τα κουνούπια) και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγο να κόβεις βασιλικό από αυτήν.

3.Πατάτες

Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Για αυτό βάλε τις πατάτες σου σε χαρτοσακούλα και αποθήκευσέ τις σε σκοτεινό ντουλάπι. Δεν αγαπάνε τον ήλιο, καθώς κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και… πρασινίζουν από το κακό τους.

4.Κρεμμύδια

Θέλουν τον αέρα τους για να παραμένουν φρέσκα. Βάλτα κι αυτά σε μια χαρτοσακούλα, στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες, και μετά βάλτην στο ντουλάπι. Όχι όμως δίπλα στις πατάτες, γιατί θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

 

5.Πεπόνι

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο μισό, και δεν το θες! Αντιθέτως, η θερμοκρασία δωματίου διπλασιάζει τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη, που έχεις ανάγκη για όμορφη επιδερμίδα και καλή όραση.

 

 

empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Στην κουζίνα με τον Matt Damon

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.
Back To Top