Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

«Το μόνο που μπορούσα να φάω ήταν στήθος κοτόπουλου. Δεν είναι ότι είχα σεφ ή οτιδήποτε άλλο, απλώς το έφτιαχνα και έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Το έφτιαχνα από το μυαλό μου και αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση» είπε, προσθέτοντας ότι λατρεύει το φαγητό – ιδιαίτερα την καυτερή σάλτσα και τα τάκο.

 

Σε άλλες του συνεντεύξεις που αφορούν τη σχέση του με την κουζίνα ή τις διατροφικές του συνήθειες έχει πει:

Τι τρώτε κατά τη διάρκεια μιας ταινίας;

Δεν μπορώ να δω καμία ταινία χωρίς ποπ κορν. Ακόμη και στις δικές μου πρεμιέρες. Είναι πολύ κακό; Πρέπει να το έχω. Φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία χωρίς ένα μεγάλο κουτί ποπ κορν και αναψυκτικό.

mattt

 

Φτιάχνεις τίποτα για τα παιδιά σου;

Ίσως τηγανίτες. Αλλά αν κάποιος ζητήσει βατόμουρα ή τσιπ σοκολάτας, τότε τις ξεχνάμε κι αυτές…

Μετά από εβδομάδες που έλειπες για γυρίσματα, τι θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι;

Η γυναίκα μου φτιάχνει ένα εκπληκτικό κοτόπουλο μιλανέζ.

Το ριζότο σαφράν του Damon με σπαράγγια στον ατμό δεν περιλαμβάνει κοτόπουλο, αλλά είναι νόστιμο και υγιεινό.

mattc

Μαφ Νταμόν Σαφράν Ριζότο με Σπαράγγι στον ατμό

Υλικά

4 φλιτζάνια κοτόπουλο ή λαχανικά

1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μεγάλη πρέζα σαφράν καλής ποιότητας

1/8 φλιτζάνι ιταλικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) για γαρνιτούρα

matte

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις νερό μέχρι να βράσει.
  2. Μαγειρεύεις τα σπαράγγια στον ατμό (ή τα βράζεις ελαφρά), τα αφήνεις έξω τα και τα διατηρείς ζεστά.
  3. Σε μια μεγάλη τηγάνι, ζεστάνεις το λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτεις το ρύζι arborio, το κρασί και το σαφράν και ανακατεύει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέστε ζεστό νερό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να είναι μαλακό και κρεμώδες και να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  4. Βάζεις το ριζότο ομοιόμορφα σε ένα πιάτο. Τοποθετείς στην κορυφή τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top