Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

«Το μόνο που μπορούσα να φάω ήταν στήθος κοτόπουλου. Δεν είναι ότι είχα σεφ ή οτιδήποτε άλλο, απλώς το έφτιαχνα και έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Το έφτιαχνα από το μυαλό μου και αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση» είπε, προσθέτοντας ότι λατρεύει το φαγητό – ιδιαίτερα την καυτερή σάλτσα και τα τάκο.

 

Σε άλλες του συνεντεύξεις που αφορούν τη σχέση του με την κουζίνα ή τις διατροφικές του συνήθειες έχει πει:

Τι τρώτε κατά τη διάρκεια μιας ταινίας;

Δεν μπορώ να δω καμία ταινία χωρίς ποπ κορν. Ακόμη και στις δικές μου πρεμιέρες. Είναι πολύ κακό; Πρέπει να το έχω. Φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία χωρίς ένα μεγάλο κουτί ποπ κορν και αναψυκτικό.

mattt

 

Φτιάχνεις τίποτα για τα παιδιά σου;

Ίσως τηγανίτες. Αλλά αν κάποιος ζητήσει βατόμουρα ή τσιπ σοκολάτας, τότε τις ξεχνάμε κι αυτές…

Μετά από εβδομάδες που έλειπες για γυρίσματα, τι θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι;

Η γυναίκα μου φτιάχνει ένα εκπληκτικό κοτόπουλο μιλανέζ.

Το ριζότο σαφράν του Damon με σπαράγγια στον ατμό δεν περιλαμβάνει κοτόπουλο, αλλά είναι νόστιμο και υγιεινό.

mattc

Μαφ Νταμόν Σαφράν Ριζότο με Σπαράγγι στον ατμό

Υλικά

4 φλιτζάνια κοτόπουλο ή λαχανικά

1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μεγάλη πρέζα σαφράν καλής ποιότητας

1/8 φλιτζάνι ιταλικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) για γαρνιτούρα

matte

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις νερό μέχρι να βράσει.
  2. Μαγειρεύεις τα σπαράγγια στον ατμό (ή τα βράζεις ελαφρά), τα αφήνεις έξω τα και τα διατηρείς ζεστά.
  3. Σε μια μεγάλη τηγάνι, ζεστάνεις το λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτεις το ρύζι arborio, το κρασί και το σαφράν και ανακατεύει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέστε ζεστό νερό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να είναι μαλακό και κρεμώδες και να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  4. Βάζεις το ριζότο ομοιόμορφα σε ένα πιάτο. Τοποθετείς στην κορυφή τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

empty alt

Εσύ έχεις δοκιμάσει κρασί με γεύση σοκολάτα;

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις τη σοκολάτα σου με ένα ποτήρι κρασί (ή το κρασί σου με σοκολάτα), τώρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

4 έξτρα συστατικά για να φτιάξεις μια πεντανόστιμη σαλάτα με κινόα

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Καπρέζε στον φούρνο με κινόα

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Back To Top