Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

«Το μόνο που μπορούσα να φάω ήταν στήθος κοτόπουλου. Δεν είναι ότι είχα σεφ ή οτιδήποτε άλλο, απλώς το έφτιαχνα και έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Το έφτιαχνα από το μυαλό μου και αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση» είπε, προσθέτοντας ότι λατρεύει το φαγητό – ιδιαίτερα την καυτερή σάλτσα και τα τάκο.

 

Σε άλλες του συνεντεύξεις που αφορούν τη σχέση του με την κουζίνα ή τις διατροφικές του συνήθειες έχει πει:

Τι τρώτε κατά τη διάρκεια μιας ταινίας;

Δεν μπορώ να δω καμία ταινία χωρίς ποπ κορν. Ακόμη και στις δικές μου πρεμιέρες. Είναι πολύ κακό; Πρέπει να το έχω. Φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία χωρίς ένα μεγάλο κουτί ποπ κορν και αναψυκτικό.

mattt

 

Φτιάχνεις τίποτα για τα παιδιά σου;

Ίσως τηγανίτες. Αλλά αν κάποιος ζητήσει βατόμουρα ή τσιπ σοκολάτας, τότε τις ξεχνάμε κι αυτές…

Μετά από εβδομάδες που έλειπες για γυρίσματα, τι θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι;

Η γυναίκα μου φτιάχνει ένα εκπληκτικό κοτόπουλο μιλανέζ.

Το ριζότο σαφράν του Damon με σπαράγγια στον ατμό δεν περιλαμβάνει κοτόπουλο, αλλά είναι νόστιμο και υγιεινό.

mattc

Μαφ Νταμόν Σαφράν Ριζότο με Σπαράγγι στον ατμό

Υλικά

4 φλιτζάνια κοτόπουλο ή λαχανικά

1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μεγάλη πρέζα σαφράν καλής ποιότητας

1/8 φλιτζάνι ιταλικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) για γαρνιτούρα

matte

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις νερό μέχρι να βράσει.
  2. Μαγειρεύεις τα σπαράγγια στον ατμό (ή τα βράζεις ελαφρά), τα αφήνεις έξω τα και τα διατηρείς ζεστά.
  3. Σε μια μεγάλη τηγάνι, ζεστάνεις το λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτεις το ρύζι arborio, το κρασί και το σαφράν και ανακατεύει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέστε ζεστό νερό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να είναι μαλακό και κρεμώδες και να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  4. Βάζεις το ριζότο ομοιόμορφα σε ένα πιάτο. Τοποθετείς στην κορυφή τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Με δέκα μερίδες φρούτων την ημέρα θα φτάσετε τα 100!

Μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία. Μακροζωία όμως; Σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική, όσοι τρώνε δέκα μερίδες φρούτων και λαχανικών τη μέρα, δηλαδή 800 γραμμάρια συνολικά, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
empty alt

Ορεκτικά από πατατάκια: η νέα τάση στα ρεβεγιόν!

Ποιος θα διαφωνούσε ότι τα πατατάκια είναι η ένοχη απόλαυση όλων μας; Τώρα έχεις το ιδανικό άλλοθι να (συνεχίσεις να) τα σερβίρεις στα σπιτικά σου ρεβεγιόν, καθώς το Epicurious.com δημοσίευσε ένα μεγάλο θέμα όπου προτείνει τρόπους να τα μετατρέψεις σε ορεκτικά, συνδυάζοντάς τα με αλλαντικά, τυρί...
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
Back To Top