Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Το 1996 ο Matt Damon έπρεπε να μεταβάλλει το σωματικό του βάρος για τον ρόλο που είχε να υποδυθεί στην ταινία Courage Under Fire – και δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του ότι η τήρηση αυστηρής διατροφής ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

«Το μόνο που μπορούσα να φάω ήταν στήθος κοτόπουλου. Δεν είναι ότι είχα σεφ ή οτιδήποτε άλλο, απλώς το έφτιαχνα και έκανα αυτό που νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω. Το έφτιαχνα από το μυαλό μου και αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση» είπε, προσθέτοντας ότι λατρεύει το φαγητό – ιδιαίτερα την καυτερή σάλτσα και τα τάκο.

 

Σε άλλες του συνεντεύξεις που αφορούν τη σχέση του με την κουζίνα ή τις διατροφικές του συνήθειες έχει πει:

Τι τρώτε κατά τη διάρκεια μιας ταινίας;

Δεν μπορώ να δω καμία ταινία χωρίς ποπ κορν. Ακόμη και στις δικές μου πρεμιέρες. Είναι πολύ κακό; Πρέπει να το έχω. Φυσικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω μια ταινία χωρίς ένα μεγάλο κουτί ποπ κορν και αναψυκτικό.

mattt

 

Φτιάχνεις τίποτα για τα παιδιά σου;

Ίσως τηγανίτες. Αλλά αν κάποιος ζητήσει βατόμουρα ή τσιπ σοκολάτας, τότε τις ξεχνάμε κι αυτές…

Μετά από εβδομάδες που έλειπες για γυρίσματα, τι θέλεις να σε περιμένει στο σπίτι;

Η γυναίκα μου φτιάχνει ένα εκπληκτικό κοτόπουλο μιλανέζ.

Το ριζότο σαφράν του Damon με σπαράγγια στον ατμό δεν περιλαμβάνει κοτόπουλο, αλλά είναι νόστιμο και υγιεινό.

mattc

Μαφ Νταμόν Σαφράν Ριζότο με Σπαράγγι στον ατμό

Υλικά

4 φλιτζάνια κοτόπουλο ή λαχανικά

1 μάτσο σπαράγγια, κομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι arborio

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 μεγάλη πρέζα σαφράν καλής ποιότητας

1/8 φλιτζάνι ιταλικό μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) για γαρνιτούρα

matte

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνεις νερό μέχρι να βράσει.
  2. Μαγειρεύεις τα σπαράγγια στον ατμό (ή τα βράζεις ελαφρά), τα αφήνεις έξω τα και τα διατηρείς ζεστά.
  3. Σε μια μεγάλη τηγάνι, ζεστάνεις το λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και το μαγειρεύεις μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Προσθέτεις το ρύζι arborio, το κρασί και το σαφράν και ανακατεύει μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέστε ζεστό νερό, μία κουτάλα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να είναι μαλακό και κρεμώδες και να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  4. Βάζεις το ριζότο ομοιόμορφα σε ένα πιάτο. Τοποθετείς στην κορυφή τα σπαράγγια και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

 

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Pasta bolognese στον φούρνο

Κιμάς συν ζυμαρικά ίσον παντοτινή ευτυχία! Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top