Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

1. Φτιάξε τσίλι σος. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κάθε μεξικανικό πιάτο.

2. Φτιάξε μια σάλτσα για πίτσα.

3. Πρόσθεσέ τα στο ρύζι. Κάνοντάς το κόκκινο κατά το βράσιμο, το κάνεις πιο νόστιμο και θρεπτικό.

4. Πρόσθεσέ τα σε σούπες. Είτε πρόκειται για μια μινεστρόνε είτε για κοτόσουπα.

5. Κάνε καγιανά. Αν δεν έχεις φρέσκια ντομάτα, μπορείς να προσθέσεις στο αυγό ντοματάκια κονκασέ.

6. Φτιάξε σάλτσα για ζυμαρικά. Αποτελούν τη βάση για κάθε κόκκινη σάλτσα.

7. Φτιάξε σουτζουκάκια. Ή συνδύασέ τα με κεφτεδάκια που σου περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα και συνόδευσε ένα πιάτο σπαγγέτι.

8. Χρησιμοποίησέ τα σε ριζότο. Στη θέση του ζωμού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματάκια κονκασέ.

9. Φτιάξε ντοματόσουπα. Και πρόσθεσέ της μυρωδικά και κοφτό μακαρονάκι.

10. Πρόσθεσέ τα σε κάθε σούπα με όσπρια. Θα τη νοστιμίσεις στη στιγμή.

11. Παρασκεύασε σπιτική κέτσαπ. Θα έχει καλύτερη γεύση και θα είναι πιο υγιεινή.

12. Χρησιμοποίησέ τα σε μαγειρευτό κρέας. Η ντομάτα ταιριάζει σε κάθε είδος κρέατος.

13. Φτιάξε Μπολονέζ. Με μοσχαρίσιο κιμά ή ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο μοσχαράκι.

14. Φτιάξε ψάρι πλακί. Ακόμα και το πιο άγευστο λευκό ψάρι θα γίνει πεντανόστιμο με ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο.

15. Mαγείρεψε κοτόπουλο τίκα μασάλα. Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό κομμάτι αυτής της πικάντικης, ασιατικής συνταγής.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top